Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Πρόσκληση Πούτιν στον Αναστασιάδη για επίσκεψη στη Μόσχα

Πρόσκληση στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να επισκεφθεί τη Μόσχα απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Την πρόσκληση διαβίβασε σήμερα ο πρέσβης της Ρωσίας στη Λευκωσία, Stanislav Osadchiy κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Μόσχα επιδιώκει όπως η συνάντηση πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό και για αυτό έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Ρώσος Πρέσβης στην Κύπρο είπε ότι το θέμα που θα απασχολήσει τη συνάντηση Πούτιν Αναστασιάδη στη Μόσχα, είναι τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή καθώς επίσης και οι διμερείς σχέσεις.

Σε ερώτηση αν έχει καθοριστεί ημερομηνία για την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μόσχα, απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας ότι η συζήτηση αφορούσε γενικά για τη δυνατότητα πραγματοποίησης της επίσκεψης το συντομότερο δυνατό.

Ανέφερε, επίσης, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα εξετάσει το πρόγραμμα του και στη συνέχεια θα γίνουν οι απαραίτητες διεργασίες για καθορισμό ημερομηνίας της επίσκεψης του στη Ρωσία. Πρόσθεσε ότι με τον Πρόεδρο είχε «μια καλή συζήτηση» και ανέφερε πως μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τη συνάντησή τους ήταν η κατάσταση στην Ουκρανία και στη Μεσόγειο.

Κληθείς να πει αν η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο ενίσχυσης της παρουσίας της στην περιοχή, είπε ότι «η Ρωσία έχει δηλώσει τη θέση της σε αυτό το θέμα».

www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου