Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Πρωτοβουλία Αναστασιάδη για μείωση των επιτοκίων

Πρωτοβουλία για μείωση των επιτοκίων αναλαμβάνει ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, ώστε να υποβοηθηθεί η ανάπτυξη της οικονομίας και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θεωρεί ότι μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των τεστ αντοχής, οι τράπεζες έχουν πλέον επαρκή ρευστότητα, την οποία θα πρέπει να διοχετεύσουν στην πραγματική οικονομία, προχωρώντας σε δανεισμό νοικοκυριών και επιχειρήσεων με μειωμένα δανειστικά επιτόκια.

Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας θα έχει εντός των ημερών συνάντηση με τη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, ενώ δεν αποκλείεται να συναντήσει και τα ΔΣ των τραπεζών.

Στο επίκεντρο της συνάντησης με την κα Γιωρκάτζη θα βρεθούν το θέμα των επιτοκίων, τρόποι αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας των τραπεζών, αλλά και η χαλάρωση των οδηγιών της Κεντρικής Τράπεζας για αναδιαρθρώσεις δανείων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας στην εκδήλωση για τα εβδομηντάχρονα από την ίδρυση της ΣΕΚ, είπε ότι μετά την ελεγχόμενη πορεία στην οποία μπήκαν τα δημόσια οικονομικά, πλέον αναμένει εκ μέρους των τραπεζών να υποβοηθήσουν την άμεση χρηματοδότηση ώριμων έργων ανάπτυξης καθώς και τον Μικρομεσαίων επιχειρήσεων με επιτόκια τα οποία επιτέλους θα επιτρέπουν την ανάπτυξη της οικονομίας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Αύριο η απόφαση του Ανωτάτου για τις αναφορές του Προέδρου

Στο μεταξύ η κυβέρνηση αναμένει αύριο την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου σχετικά με τις αναφορές του Προέδρου της δημοκρατίας για τα τέσσερα νομοθετήματα, που αφορουν τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων.

Σύμφωνα με πηγές του Προεδρικού, αν κάποια νομοθετήματα κριθούν συνταγματικά, ο Πρόεδρος προσανατολίζεται να συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη μετα κόμματα, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο με την τρόικα.

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι το νομικό πλαίσιο για την αφερεγγυότητα, το οποίο βρίσκεται, πλέον, στο τελικό στάδιο ετοιμασίας, θα παρέχει δίχτυ ασφαλείας στις ευάλωτες ομάδες και σε όλους όσοι ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, πριν την οικονομική κρίση.

sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου