Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Αποφυλακίζεται τελικά ο μακροβιότερος κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών; Καταδικάστηκε για υπόθεση που συγκλόνισε το Παγκύπριο

Μία πρωτοφανής για τα δεδομένα της εποχής δολοφονία, στην Κύπρο του 1987 έστειλε τον Παναγιώτη Αγαπίου Καυκαρή, πίσω από το σίδερα, καθιστώντας τον μέχρι σήμερα ως τον μακροβιότερο κατάδικο που πέρασε το πόδι του από τις Κεντρικές Φυλακές της Κύπρου. Τη Δευτέρα, ο Καυκαρής αναμένεται να ακούσει το μεγάλο, ναι, ή όχι στο αίτημα του για αποφυλάκιση.

Η αίτηση του για αποφυλάκιση έχει κατατεθεί πριν από αρκετούς μήνες και την ερχόμενη Δευτέρα, το συμβούλιο αποφυλάκισης επ' αδεία (parole), θα είναι έτοιμο για να δώσει την ετυμηγορία του, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα, το βίο και τη συμπεριφορά του, ως κατάδικος για 27 χρόνια.

Με την επιστολή του προς το συμβούλιο ο Καυκαρής ζητούσε να εξεταστεί, η αίτησή του για αποφυλάκιση με περιορισμούς.

Η δολοφονία του πατέρα και των δύο μικρών παιδιών του

Το έγκλημα του Καυκαρή είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη της Κύπρου.

Ο ίδιος είχε τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στο όχημα του Πανίκου Μιχαήλ, τότε γνωστού επιχειρηματία ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Intercontinental στη Λεμεσό.

Ο Μιχαήλ αναχωρούσε από το σπίτι με τα δύο μικρά του αγόρια, όταν μπαίνοντας στα αυτοκίνητο, μία εκκωφαντική έκρηξη σήκωσε στο πόδι την περιοχή Αποστόλου Ανδρέα.

Το αυτοκίνητο ανατινάχτηκε και οι τρείς επιβαίνοντες διαμελίστηκαν.

Το πλέον τραγικό, ήταν ότι την ώρα της έκρηξης στη βεράντα του σπιτιού των δολοφονηθέντων, βρισκόταν και το τρίτο παιδί της οικογένειας, ηλικίας δύο ετών τότε, το οποίο στεκόταν για να αποχαιρετήσει τον πατέρα και τα αδέλφια του.

Πέραν από τα ψυχικά τραύματα, το ωστικό κύμα προκάλεσε πολλά προβλήματα υγείας στο παιδί του Μιχαήλ.

Ο Παναγιώτης Καυκαρής, αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις αρχές, οι οποίες τον καλούσαν να ονομάσει τους ηθικούς αυτουργούς και έτσι καταδικάστηκε σε τρείς φορές ισόβια.

Ο Καυκαρής έχει δύο κόρες και πριν από την καταδίκη του, εργαζόταν για 15 χρόνια στην Πρεσβεία της Ελλάδας, ενώ διατηρούσε ιδιωτικό λεωφορείο, με το οποίο μετέφερε εθνοφρουρούς στα στρατόπεδα.

tothemaonline.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου