Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Στο Δικαστήριο σήμερα ο Σάββας Βέργας! Δεν απάντησε σε καμία ερώτηση των ανακριτών

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου αναμένεται να προσαχθεί σήμερα ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας για έκδοση διατάγματος κράτησής του για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με την διερευνώμενη υπόθεση της αποστολής απειλητικών μηνυμάτων.

Ο Δήμαρχος Πάφου συνελήφθη χθες το απόγευμα με δικαστικό διάταγμα σύλληψης που εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου ύστερα από οδηγίες που δόθηκαν από την Νομική Υπηρεσία.

Ο κ. Βέργας τέθηκε υπό κράτηση ως ύποπτος σε σχέση με τα απειλητικά μηνύματα που είχαν σταλεί στην Αναπληρώτρια Δημοτικό μηχανικό του Δήμου Πάφου Ανδρούλα Ευθυμίου, στον Δημοτικό σύμβουλο Φαίδωνα Φαίδωνος και στον δημοσιογράφο Κώστα Νάνο αναφορικά με την υπόθεση του διαχωρισμού των οικοπέδων της εταιρείας Aristo στην περιοχή Σκαλί.

Τα αδικήματα που διερευνά η Αστυνομία εναντίον του είναι συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, γραπτές απειλές για φόνο, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, αποστολή ενοχλητικών και απειλητικών μηνυμάτων και δημόσια βλάβη.

Ο Δήμαρχος Πάφου συνελήφθηκε χθες στο σπίτι του, όπου έγινε έρευνα στην παρουσία του. Ακολούθως μεταφέρθηκε γύρω στις 18:20 στο Δημοτικό μέγαρο Πάφου με τη συνοδεία ανακριτών του ΤΑΕ Πάφου όπου στην παρουσία του και πάλι έγινε έρευνα στο γραφείο του, χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε.

Στην συνέχεια ανακρίθηκε στο κτίριο της παλαιάς Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου από τους ανακριτές της υπόθεσης αποστολής των απειλητικών μηνυμάτων.

Ο κ. Βέργας δεν απάντησε στις ερωτήσεις των ανακριτών.

Ακολούθως μεταφέρθηκε στα αστυνομικά κρατητήρια στο νέο αστυνομικό σταθμό Πάφου.

Η απόφαση για έκδοση του εντάλματος σύλληψης του λήφθηκε κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Νομική Υπηρεσία υπό την προεδρία του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη και με τη συμμετοχή του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου και ανακριτών του ΤΑΕ Αρχηγείου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης έγινε ανάλυση όλων των δεδομένων και στοιχείων που είχαν δοθεί και με βάση τα οποία ο Δήμαρχος Πάφου φαίνεται να έπεσε σε αντιφάσεις κατάθεσή του, σε σχέση με αυτά που καταδεικνύουν τα τηλεπικοινωνιακά του δεδομένα.

Η ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του Δημάρχου κατέδειξε ότι το σημείο εκπομπής των μηνυμάτων από το κινητό τηλέφωνο της Μαρίας Σολομωνίδου και το σημείο λήψης που στάλθηκε στο κινητό του Δημάρχου Πάφου ήταν το ίδιο αφού λάμβαναν σήμα και τα δύο τηλέφωνα από την ίδια κεραία.

Στην κατάθεσή του ο Δήμαρχος Πάφου είχε αναφέρει ότι την ώρα που στάλθηκαν τα απειλητικά μηνύματα βρίσκονταν στο Δημαρχείο ενώ όπως αποδείχθηκε η περιοχή από την οποία είχαν σταλεί τα μηνύματα βρίσκεται σε απόσταση από το Δημοτικό μέγαρο .

Στα γραφεία του αστυνομικού σταθμού Πάφου έφτασε χθες και ο βοηθός υπεύθυνος του ΤΑΕ Αρχηγείου Γιαννάκης Γεωργίου ο οποίος επιλαμβάνεται των εξετάσεων τόσο για το θέμα των απειλητικών μηνυμάτων όσο και για την υπόθεση των συναυλιών.

Στο μεταξύ κλιμάκιο ανακριτών από το ΤΑΕ Αρχηγείου αναμένεται να είναι σήμερα στην Πάφο για την λήψη καταθέσεων και τη συγκέντρωση στοιχείων και στην υπόθεση αυτή στην οποία βασικοί ύποπτοι, με βάση τις καταγγελίες, είναι εκ νέου ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας και η Μαρία Σολομωνίδου.

Για την υπόθεση αποστολής απειλητικών μηνυμάτων είχαν συλληφθεί αρχικά η 33χρονη Mαρία Σολομωνίδου, ο 36χρονος σύζυγος της Μαρίας Σολομωνίδου και ο 64χρονος πατέρας της Ηλίας.

Ανακρινόμενος ο Ηλίας Σολομωνίδης ανέλαβε την ευθύνη της αποστολής των απειλητικών μηνυμάτων ωστόσο οι αρχές εκτιμούν ότι δεν είναι το πρόσωπο που απέστειλε τα μηνύματα αυτά αλλά προσπάθησε να προστατέψει την κόρη του.

Η ανάμειξη του Σάββα Βέργα στην υπόθεση άρχισε από τις ανακριτικές αρχές όταν διαπιστώθηκε ότι το τηλέφωνο από το οποίο στάλθηκαν τα απειλητικά μηνύματα είχε αγοραστεί από το Δήμαρχο Πάφου και δόθηκε στην συνεργάτιδα του Μαρία Σολομωνίδου στις 3 Αυγούστου.

Source : www.tothemaonline.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου