Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Έρχεται αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού κατά 6%

Η ΕΕ διαμορφώνει το μοντέλο ανάπτυξης το οποίο στοχεύει σε περιβαλλοντικούς στόχους, αλλά ταυτόχρονα και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, στην ενεργειακή απεξάρτησή της και στην προώθηση καθαρών τεχνολογιών. 

Πρόκειται για το νέο πλαίσιο 2030 για τις πολιτικές κλίματος και ενέργειας που καθορίζεται αυτές τις ημέρες σε επίπεδο Βρυξελλών ενόψει των αποφάσεων που πρόκειται να ληφθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 23ης και 24ης Οκτωβρίου.

Η προκαταρκτική εκτίμηση επιπτώσεων της πρότασης στην Κύπρο μέχρι το 2030 αφορά σε μείωση 22% στις εκπομπές από τα επίπεδα του 2005, ενώ ο στόχος μέχρι το 2020 φθάνει το 5%.

Σύμφωνα με τον Ανώτερο Λειτουργό Περιβάλλοντος Θεόδουλο Μεσημέρη εκτιμάται ότι θα προκύψουν σημαντικές επιπτώσεις στην ηλεκτροπαραγωγή, και αν δεν προσεχθεί το νέο μοντέλο ανάπτυξης θα επιβαρυνθούν οι τσέπες των καταναλωτών.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα το τιμολόγιο του ηλεκτρικού ρεύματος θα επιβαρυνθεί τουλάχιστον κατά 6% αν παραμείνουμε στο μαζούτ και 3% αν πάμε στο φυσικό αέριο. Ωστόσο, υπάρχουν προοπτικές ακόμα και για μηδενικές αυξήσεις αν υπάρχει συνδυασμός φυσικού αερίου με ΑΠΕ.

Source : www.philenews.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου