Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

«Χτυποκάρδια» στην Ελβετία

Η «καρδιά» του κυπριακού ποδοσφαίρου χτυπά σήμερα στην Ελβετία και πιο συγκεκριμένα στη Νιόν.

Ο ΑΠΟΕΛ για τον 4ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και η ΑΕΛ, ο Απόλλων, η Ομόνοια για την αντίστοιχη προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ, θα πληροφορηθούν τον αντίπαλό τους. «Ρίξε μια ζαριά καλή», λένε και οι τέσσερις εκπρόσωποί μας. Και η αλήθεια είναι πως, θα χρειαστούν την τύχη για να μπορέσουν να ενισχύσουν τις πιθανότητες «εκτόξευσης».

Μάριμπορ, Λέγκια Βαρσοβίας, Άαλμποργκ, Μάλμε και Σλόβαν Μπρατισλάβας. Ποια εκ των πέντε θα βρεθεί στον δρόμο του ΑΠΟΕΛ που θα βρίσκεται στους «ισχυρούς»;

Η απάντηση, λίγο μετά τις 13:00 (απευθείας από το Eurosport). Αν ρωτήσετε τον Γιώργο Δώνη, στο μυαλό του τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: «Η Σλόβαν Μπρατισλάβας μοιάζει η πιο προσιτή ομάδα».

Αυτή, ήταν η απάντηση που έδωσε μιλώντας χθες στον Sentra FM, σημειώνοντας πως «έχουμε παρακολουθήσει όλους τους υποψήφιους αντιπάλους και οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες».

Στις 14:00, θα γυρίσουν τα μπαλάκια στην κληρωτίδα του Γιουρόπα Λιγκ (προηγουμένως αναμένεται να γίνει η προκλήρωση). Η ΑΕΛ, ο Απόλλων, η Ομόνοια θα είναι στους «μη ισχυρούς» και στον κατάλογο των πιθανών αντιπάλων, υπάρχουν ομάδες όλων των «κατηγοριών». Οι σύλλογοι που «παίζονται» είναι οι Ζυρίχη, Νασιονάλ Μαδέιρα και Ραπίντ Βιέννης.

Υπάρχουν όμως και ομάδες όπως η Ίντερ, η Βιγιαρεάλ, η Τόττεναμ κ.ά., οι οποίες θεωρητικά δεν «παίζονται». Ως υποψήφιοι αντίπαλοι είναι και οι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός. Ομάδες που δεν αποτελούν μεγάλο φόβητρο και είναι, φυσικά, εμπορικές.

Σημειώνεται πως οι πρώτοι αγώνες του 3ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ θα διεξαχθούν στις 19 ή 20 Αυγούστου και οι επαναληπτικοί στις 26 ή 27 του ίδιου μήνα. Όσον αφορά στην αντίστοιχη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, τα πρώτα 90λεπτα θα διεξαχθούν στις 21 του μήνα και μία εβδομάδα αργότερα οι ρεβάνς.

Η κλήρωση των ομίλων στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 29 Αυγούστου και μία ημέρα νωρίτερα αυτή για τα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΜΑΡΙΜΠΟΡ

Νωπές είναι στον ΑΠΟΕΛ οι περσινές θύμησες των αναμετρήσεων στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Το ματς στο ΓΣΠ έληξε 1-1, με τον πρώην γαλαζοκίτρινο Μάρκο Ταβάρες να νικά με κεφαλιά τον Πάρντο και στο Λιούντσκι, σ' ένα επεισοδιακό ματς οι πρωτευουσιάνοι έμειναν στο 0-0, χάνοντας την πρόκριση. Ο σλοβένικος σύλλογος, πρόσθεσε την τροπαιοθήκη τον 12ο τίτλο στην ιστορία του στη λήξασα σεζόν, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του. Διανύθηκαν δύο αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της χώρας, με τη Μάριμπορ να μετρά ισάριθμες νίκες. Προκρίθηκε στον 4ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείοντας τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με συνολικό σκορ 3-2.

ΛΕΓΚΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ

Ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο πρώην άσος του ΑΠΟΕΛ, Έλιο Πίντο, καθώς επίσης οι γνώριμοι στο κυπριακό φίλαθλο κοινό Ντόσα Τζούνιορ, Ορλάντο Σα. Στον 2ο προκριματικό απέκλεισε την ιρλανδική Σεντ Πάτρικς (6-1 συνολικό σκορ) και στον επόμενο γύρο έκανε την έκπληξη. Κέρδισε και στα δύο παιχνίδια τη Σέλτικ (4-1, 2-0). Πέρυσι κατέκτησε το δεύτερο σερί πρωτάθλημα, αφήνοντας δέκα βαθμούς πιο πίσω τη δεύτερη Λεχ Πόζνα. Φέτος, σε τρία παιχνίδια μετρά μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα. Για τον τεχνικό της, Χένινγκ Μπεργκ, η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως είχε κάνει η ομάδα και στο μακρινό παρελθόν, αποτελεί τεράστιο στόχο.

ΑΑΛΜΠΟΡΓΚ

Πέρυσι, πανηγύρισε τον πρώτο της τίτλο μετά από εννέα χρόνια, αφήνοντας έξι βαθμούς πιο πίσω την Κοπεγχάγη (τερμάτισε στη δεύτερη θέση). Προχθές έκανε τη μεγάλη έκπληξη στους αγώνες του 3ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν και έχασε με 0-1 στην έδρα της στο πρώτο 90λεπτο, κέρδισε με 2-0 στο Ζάγκρεμπ την Ντιναμό. Στο φετινό πρωτάθλημα, διεξήχθησαν ήδη τρεις αγωνιστικές, με την υποψήφια αντίπαλο του ΑΠΟΕΛ να μετρά μία νίκη και δύο ισοπαλίες. Το ρόστερ των ερυθρολεύκων της Δανίας απαρτίζεται από γηγενείς παίκτες. Τέσσερις μονάχα είναι οι λεγεωνάριοι. Δύο Λιθουανοί, ένας Σουηδός και ένας από τα Νησιά Φαρόε.

ΜΑΛΜΕ

Μετά από τρία χρόνια, η Μάλμε επέστρεψε στον θρόνο του σουηδικού ποδοσφαίρου. Η ομάδα στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, πανηγύρισε το 20ό της πρωτάθλημα (19-6-5). Πρόκειται για σύνολο με αρκετά παιχνίδια στα… πόδια. Ηδη, ο ποδοσφαιρικός μαραθώνιος βρίσκεται στη 17η αγωνιστική και η Μάλμε είναι στην πρώτη θέση, έξι βαθμούς μακριά από τον δεύτερο. Μετρά 12 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 ήττα. Διαθέτει την καλύτερη επίθεση και άμυνα του πρωταθλήματος. Πρώτοι σκόρερ είναι οι επιθετικοί Μόλις (8) και Ρόζεμπεργκ (7). Απέκλεισε στον προηγούμενο γύρο τη Σπάρτα Πράγας. Έχασε στο πρώτο ματς με 4-2 και κέρδισε στο δεύτερο με 2-0.

ΣΛΟΒΑΝ

Είναι το ποδοσφαιρικό καμάρι της Σλοβακίας, έχοντας την πιο πλούσια ιστορία και τους περισσότερους φίλους. Πέρυσι κατέκτησε άλλο ένα πρωτάθλημα, τερματίζοντας 12 ολόκληρους βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Τρέντσιν. Φέτος, έχει θέσει ως στόχο την υπέρβαση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στο παρελθόν έχει να επιδείξει αξιόλογες παρουσίες, με την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1969 να ξεχωρίζει. Τη σεζόν 2011-12, απέκλεισε τη Ρόμα στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ για να συνεχίσει μέχρι τους ομίλους της διοργάνωσης. Ο εξτρέμ Μιλίνκοβιτς και ο επιθετικός Βίτεκ, ξεχωρίζουν από το ρόστερ. Φέτος, απέκλεισε στον 2ο προκριματικό την ΤΝS και στον επόμενο τη Σερίφ Τιράσπολ.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ

Με τη διεξαγωγή και των ψεσινών επαναληπτικών αναμετρήσεων για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, οριστικοποιήθηκε και ο κατάλογος των ομάδων που είναι πιθανοί αντίπαλοι για τις ομάδες μας που θα βρίσκονται στην κληρωτίδα των πλέι οφ της διοργάνωσης. Προέκυψαν ανακατατάξεις (λίγο ήταν να περάσει στους «ισχυρούς» η Ομόνοια), οπόταν οι πιθανές ομάδες είναι οι ακόλουθες:

Ίντερ (Ιταλία), Τόττεναμ (Αγγλία), Βιγιαρεάλ (Ισπανία), Τβέντε (Ολλανδία), Μέταλιστ Χάρκιβ (Ουκρανία), ΠΑΟΚ (Ελλάδα), Σέλτικ (Σκωτία), Ντνίπρο (Ουκρανία), Τραπεζούντα (Τουρκία), Παναθηναϊκός (Ελλάδα), Σπάρτα Πράγας (Τσεχία), Γκλάντμπαχ (Γερμανία), Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία), Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία), Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία), Ζυρίχη (Ελβετία), Νασιονάλ (Πορτογαλία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Γιανγκ Μπόις (Ελβετία), Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο), Λιόν (Γαλλία), Αϊντχόφεν (Ολλανδία), Χαλ (Αγγλία), Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία), Σέριφ Τίρασπολ (Μολδαβία), Παρτίζαν (Σερβία), Τορίνιο (Ιταλία), Φέγενορντ (Ολλανδία), Σεντ Ετιέν (Γαλλία), Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία) και Ρίο Άβε (Πορτογαλία).

Στη σημερινή κλήρωση δεν θα τις έχουν όλες τις «ισχυρές» ομάδες στη... γυάλα, αλλά θα έχουν είτε πέντε είτε έξι υποψήφιους αντιπάλους στα έξι υπογκρούπ (πέντε των δέκα και ένα των δώδεκα ομάδων) που θα σχηματιστούν το πρωί.

Πηγή: www.philenews.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου