Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

50 χρόνια μετά το τουρκικό έγκλημα στην Τηλλυρία

50 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μαύρη επέτειο του βομβαρδισμού της Τηλλυρίας από την Τουρκική πολεμική αεροπορία η οποία σκόρπησε το θάνατο και την καταστροφή.

Στις 8 Αυγούστου του 1964 η Τουρκία επενέβη στρατιωτικά για να ενισχύσει τους Τ/Κ εξτρεμιστές και να ανακόψει τις προσπάθειες της νεοσύστατης τότε εθνικής φρουράς για προστασία των Ε/Κ και εξουδετέρωση του θύλακα των Κοκκίνων και της Μασούρας, ο οποίος αποτελούσε στην ουσία προγεφύρωμα της Άγκυρας.

Τα τουρκικά αεροπλάνα βομβάρδισαν ολόκληρη την περιοχή από το Ξερό και το Καραβοστάσι μέχρι τον Πύργο. Περισσότεροι από 50 άνθρωποι στην πλειονότητα τους άμαχοι, βρήκαν φρικτό θάνατο από τις τουρκικές ναπάλ, ενώ εκατοντάδες ήταν οι τραυματίες.

Για να παραστούν στις εκδηλώσεις για την μαύρη επέτειο, εκατοντάδες Τ/Κ θα μεταβούν σήμερα στο θύλακα των Κοκκίνων μέσω του οδοφράγματος του Λιμνήτη. Στα κόκκινα αναμένεται να μεταβούν περισσότεροι από 2000 Τ/Κ με συνολικά 116 λεωφορεία. Η διέλευση των οχημάτων από το οδόφραγμα του Λιμνήτη θα αρχίσει γύρω στις 8.30.

Αριθμός Τ/Κ θα μεταβούν στο θύλακα των Κοκκίνων μέσω του λιμανιού της Κερύνειας με πολεμικά πλοία.

Στα πανηγύρια αναμένεται να παρευρεθεί και ο Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος θα μεταβεί στην περιοχή με ελικόπτερο.

Πηγή: www.sigmalive.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου