Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Η Γαλλία επεμβαίνει στο Κυπριακό

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της «Κ» από την άλλη πλευρά της πράσινης γραμμής, η Γαλλία πραγματοποιεί τις τελευταίες ώρες μια σημαντική κίνηση στο Κυπριακό. 

Ο διαπραγματευτής της τουρκοκυπριακής ηγεσίας βρίσκεται στο Παρίσι και θέτει επί τάπητος με την γαλλική κυβέρνηση τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο διαπραγματευτής της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Κουντρέτ Όζερσαϊ μετέβη στο Παρίσι ύστερα από επίσημη πρόσκληση της γαλλικής κυβέρνησης. Τις προηγούμενες ημέρες, στον απόηχο της επίσκεψη του Αμερικανού Αντιπροέδρου στην Κύπρου, ο κ. Όζερσαϊ συναντήθηκε με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Λευκωσία. Σε αυτή την επίσκεψη δρομολογήθηκε η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της τ/κ ηγεσίας στην γαλλική πρωτεύουσα.

Στο Παρίσι, ο κ. Όζερσαϊ θα συναντηθεί με αξιωματούχους του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών. Στο επίκεντρο αυτών των επαφών θα βρεθεί το Κυπριακό καθώς και η κυπριακή ΑΟΖ.

Τουρκοκυπριακή πηγή αναφέρει στην «Κ» ότι η επίσκεψη του κ. Όζερσαϊ στο Παρίσι έρχεται σε μια στιγμή που γαλλική εταιρία «Total» εκδηλώνει μεγάλο ενδιαφέρον για τα κυπριακά ενεργειακά κοιτάσματα. Σύμφωνα με την πηγή μας, η Γαλλία επιδιώκει να τηρήσει τις ισορροπίες στο Κυπριακό και για αυτό τον λόγο στέλνει στην Άγκυρα ένα σημαντικό μήνυμα προσκαλλώντας τον κ. Όζερσαϊ στο Παρίσι.

Οι τουρκοκυπριακές πηγές επισημάνουν ότι η επίσκεψη του κ. Όζερσαϊ έρχεται ύστερα από επίσημη πρόσκληση του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Source : www,kathimerini.com

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου