Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Τα χωριά των συνταξιούχων που διαθέτουν spa και πισίνα

Τέλος στα αισθήματα θλίψης και εγκατάλειψης που δημιουργεί στους ηλικιωμένους το άκουσμα της λέξης «γηροκομείο» έρχονται να δώσουν τα χωριά συνταξιούχων.   Στη Βρετανία αυτές οι πρότυπες κοινότητες ηλικιωμένων ξεφυτρώνουν σε διάφορα σημεία της χώρας και προσφέρουν στους πελάτες τους ακόμη και την ευκαιρία της δοκιμαστικής διαμονής. Το Letcombe Regis στο Οξφορντσαϊρ, μία από τις πέντε κοινότητες που ανήκουν στην αλυσίδα Richmond Villages, αποτελεί στην πραγματικότητα μια μικρογραφία πόλης, καθώς διαθέτει τα πάντα.

Τα ψιλικατζίδικα σχεδόν σε κάθε γωνιά προσφέρουν την αίσθηση της γειτονιάς, ενώ υπάρχει εστιατόριο, cafe και spa, το οποίο περιλαμβάνει γυμναστήριο, πισίνα, ακόμη και κομμωτήριο. Οι κάτοικοί του μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια σειρά δραστηριοτήτων για να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, που περιλαμβάνουν από σεμινάρια χειροτεχνίας και τεχνολογίας, μέχρι ενασχόληση με την κηπουρική στο θερμοκήπιο του χωριού. Επιπλέον, διοργανώνονται συχνά μαθήματα χορωδίας και tai chi, βραδιές κινηματογράφου και ομάδες συζήτησης, αλλά και επισκέψεις σε μουσεία και θέατρα.

Τα διαμερίσματα ποικίλλουν σε μέγεθος, με τις τιμές πώλησής τους να ξεκινούν από τα 330.000 ευρώ, με επιλογή είτε για 24ωρη φροντίδα είτε για απλή οικιακή βοήθεια. Τα μικρότερα διαθέτουν σαλόνι, υπνοδωμάτιο, μπάνιο και μικρή κουζίνα, ωστόσο σχεδόν όλα τους έχουν θέα είτε σε κήπους είτε στη λίμνη. Στο συγκεκριμένο χωριό οι κάτοικοι έχουν το ελεύθερο να διακοσμήσουν όπως επιθυμούν το σπίτι τους, αλλάζοντας το χρώμα των τοίχων και κάνοντας όσες τροποποιήσεις θέλουν, ώστε να νιώθουν άνετα σε αυτό. 

Το Letcombe Regis διαθέτει και έξι σπίτια προς ενοικίαση, για όσους επιθυμούν να περάσουν ένα δοκιμαστικό διάστημα σε αυτό, με τις τιμές να ξεκινούν από 190 ευρώ τη βραδιά, για μίνιμουμ τρεις νύχτες διαμονής. «Οι οικογένειες που έχουν ηλικιωμένους, οι οποίοι αντιστέκονται στην ιδέα να φύγουν από τα σπίτια τους, μπορούν να τους φέρουν εδώ, ώστε να τους δείξουν περί τίνος πρόκειται και να τους ηρεμήσουν» εξηγεί η υπεύθυνη του χωριού Μπάρμπαρα Πρίντατεκ.

source: http://www.showbizcy.com


---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου