Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Σημαντική η προσφορά και έργο των Ωτορινολαρυγγολόγων και των Λογοπαθολόγων, αναφέρει ο Υπ. Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας θεωρεί πολύ σημαντικό το έργο των Ωτορινολαρυγγολόγων και των Λογοπαθολόγων, όχι μόνο για τη προσφορά τους στα παιδιά με προβλήματα ομιλίας ή ακοής, αλλά και στους ασθενείς της τρίτης ηλικίας που αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα ακοής ή και ομιλίας λόγω εγκεφαλικών αγγειακών επεισοδίων, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλή.

Σε χαιρετισμό του σε διάλεξη για την Λαρυγγοραφυγγική παλινδρόμηση στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, στη Λευκωσία, είπε ότι η Ωτορυνολαρυγγολογία και η Λογοπαθολογία αποτελούν επιστήμες που βοηθούν τους ανθρώπους με προβλήματα ομιλίας αλλά και ακοής, να τα ξεπερνούν, ή τουλάχιστον να είναι σε θέση να επικοινωνούν αποτελεσματικά.

Η σημασία τους, σημείωσε, ξεπερνά τα όρια της απλής θεραπείας από κάποιο νόσημα ή πάθηση και προσφέρει στο άτομο το αγαθό της επικοινωνίας.

Το φετινό σύνθημα της Ευρωπαϊκής Ημέρας «Πρόσεξε τη φωνή σου είναι πολύτιμη», αποδίδει πλήρως τη σημασία των υγειών αισθήσεων στη λειτουργία μας ως κοινωνικά όντα. είπε ο κ. Πατσαλή, τονίζοντας ότι ο άνθρωπος μπορεί να χαρεί τη ζωή του πολύ καλύτερα μέσα από υγιείς αισθήσεις.
Είναι για όλους αυτούς τους λόγους, σημείωσε, που η προσφορά των Ωτορινολαρυγγολόγων και Λογοπαθολόγων ξεπερνά τα απλά ιατρικά πρότυπα, καθώς πάνω από όλα όμως απαιτεί την κοινωνική προσαρμογή του πάσχοντα.

Τέλος ο Υπουργός Υγείας τόνισε τη συμβολή της σύγχρονης τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, η οποία έχει συμβάλει σημαντικά στην πρόοδο του τομέα της Ωτορινολαρυγγολογίας και Λογοπαθολογίας αλλά και της επικοινωνίας.

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου