Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Θέμα: "Όχι στην επέκταση του κοιμητηρίου της Έμπας σε χώρο πρασίνου"

Αντιδράσεις προκαλεί στην Έμπα, σύμφωνα με τους Οικολόγους, η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να επιτρέψει στη κοινότητα να χρησιμοποιήσει χώρο πρασίνου για να επιλύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με το κοιμητήριο.

Το Υπουργικό ενέκρινε αίτημα της κοινότητας για αγορά έναντι 85 χιλ. ευρώ άλλου τεμαχίου το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος πρασίνου παραχωρώντας στην κοινότητα το συγκεκριμένο χώρο που γειτνιάζει με το κοιμητήριο και ο οποίος προέκυψε από διαχωρισμό οικοπέδων ιδιώτη.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της κοινότητας Πανίκος Στυλιανού δήλωσε ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο δεν έχει στην ουσία άλλη επιλογή αφού στον υφιστάμενο χώρο υπάρχουν κενοί μόλις δύο χώροι . Είναι εξήγησε μια προσωρινή διευθέτηση και αυτή μέχρι την εξεύρεση και διαμόρφωση άλλου κατάλληλου χώρου στην κοινότητα , σημειώνοντας,  ότι το Συμβούλιο για δυο σχεδόν δεκαετίες αγωνίζεται για το θέμα χωρίς αποτέλεσμα.

Οι κάτοικοι της Έμπας χαρακτηρίζουν άσοφη την ενέργεια και διαμαρτύρονται γιατί στο συγκεκριμένο χώρο που γειτνιάζει με το κοιμητήριο και που προτίθεται να γίνει η επέκταση του , υπάρχουν πληθώρα ανθισμένων δένδρων και ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον .

Ο εκπρόσωπος των Οικολόγων στην κοινότητα Αντρέας Ευλαβής ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως ο τρόπος που έχει παρθεί η απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο ”χωρίς να προσμετρηθούν κάποιοι παράμετροι όπως η δημιουργία χώρου πρασίνου από το διαχωρισμό οικοπέδων προκαλεί πολλά ερωτηματικά αλλά και αντιδράσεις στους κατοίκους της Έμπας”.

Είπς επίσης πως το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών ήδη έχει δεχτεί κάποιες καταγγελίες , και τώρα με την απόφαση – όπως είπε- του υπουργικού συμβουλίου ξαναήρθε  το θέμα εκ νέου στην επιφάνεια.

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου