Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ NEO & BE

Λευκωσία:  Υποβλήθηκαν χθες δύο καταγγελίες κατά του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας Neo & Bee, Ντάνι Μπρούστερ, στην Αστυνομία από συνεργάτες-πελάτες της εταιρείας, ενώ έντεκα άτομα από το προσωπικό, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, με τον ίδιο να δηλώνει σε διαδικτυακή ιστοσελίδα που ασχολείται με το bitcoin ότι έφυγε από την Κύπρο, διότι δεχόταν απειλές κατά της ζωής του παιδιού του.

Όπως πληροφορείται ο «Φ» οι δύο συνεργάτες-πελάτες, ισχυρίζονται ότι έδωσαν χρήματα στον κ. Μπρούστερ, για να τους τα μετατρέψει σε bitcoins αλλά, δεν το έπραξε εγκαταλείποντας την Κύπρο. Στη μια περίπτωση, όπως καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, δόθηκαν €20.000 και στην άλλη €15.000. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αστυνομία μετά τις δύο καταγγελίες διερευνά το όλο θέμα για να διαπιστώσει κατά πόσο υπήρξε αδίκημα και αν υπήρξε, τι είδους αδίκημα είναι.

Να σημειωθεί ότι ο Άγγλος διευθύνων σύμβουλος της Neo, που προχώρησε πρόσφατα σε μια έντονη διαφημιστική εκστρατεία με στόχο την προώθηση του bitcoin στην Κύπρο, απουσιάζει στο εξωτερικό από τις 19 του μήνα. Όπως δήλωσε στον «Φ» ο παραιτηθείς εσωτερικός νομικός σύμβουλος της εταιρείας, Σωκράτης Ρωσίδης, προτού φύγει είχε ενημερώσει το προσωπικό ότι θα μετέβαινε στο εξωτερικό για να εντοπίσει νέους επενδυτές για την εταιρεία του. Ωστόσο, μερικές μέρες μετά παρά τις προσπάθειες των συνεργατών του να τον εντοπίσουν δεν κατέστη δυνατό, γεγονός που τους ανησύχησε.

Ακολούθως διαπιστώθηκε ότι υπήρχε μεγάλη και αδικαιολόγητη κινητικότητα στις μετοχές της μητρικής εταιρείας της Neo, LMB Holdings στην πλατφόρμα Havelock Investments Exchange, όπου διαπραγματεύονται, με αποτέλεσμα ο λειτουργός συμμόρφωσης της Neo να ζητήσει την αναστολή της διαπραγμάτευσής τους. Ο κ. Ρωσίδης, δήλωσε επίσης ότι εκτός από τον ίδιο έχουν παραιτηθεί άλλα δέκα άτομα από το προσωπικό της εταιρείας.

Ο ίδιος ο Ντάνι Μπρούστερ, φαίνεται να δηλώνει στην ιστοσελίδα bitcointalk.org., ότι ο λόγος που έφυγε από την Κύπρο είναι διότι δεχόταν απειλές κατά της ζωής της κόρης του. «Σίγουρα δεν έχω εγκαταλείψει την Κύπρο και σίγουρα δεν έχω πάρει μαζί μου την εταιρεία ή τα λεφτά των ανθρώπων ή τα bitcoins». Αναφέρει επίσης ότι κατήγγειλε στις Αρχές απειλές για τη ζωή της κόρης του και πως τον συμβούλεψαν να μείνει εκτός Κύπρου και να διακόψει κάθε επικοινωνία του με όσους πιθανόν να βρίσκονται πίσω από τις απειλές, συμπεριλαμβανομένων και εργαζομένων της εταιρείας.

Προσθέτει ότι έχει εξαντλήσει όλα τη ρευστότητα που είχε μέσω δανείων που έδινε στην εταιρεία και ότι έχει χαθεί ένας αριθμός νομισμάτων, ποσό το οποίο κάλυψε ο ίδιος με προσωπικό του κόστος. Έτσι αποφάσισε να αποσυρθεί από την εταιρεία και να πουλήσει όλο το μέρισμά του προκειμένου να διοριστεί νέος CEO στην εταιρεία.

Πάντως, στην Κύπρο βρίσκεται Αμερικανός επενδυτής που εξετάζει το λογισμικό της Neo & Bee και αφορά την ανταλλαγή των bitcoins. philenews.

source:  showtime-cy.blogspot.com


---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου