Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Βότκα «μπόμπα» στην κυπριακή αγορά

Λευκωσία: Ποτά «μπόμπες» κυκλοφορούν στην κυπριακή αγορά όπως προκύπτει μέσα από έρευνα των Υγειονομικών Υπηρεσιών. Μετά τον εντοπισμό βότκας που έφερε την εμπορική επωνυμία «Mperia», οι αρμόδιες Υπηρεσίες εντόπισαν άλλες δύο παρόμοιες συσκευασίες που φέρουν την ονομασία «Imperial».

Στη σήμανση αναγράφεται ως χώρα προέλευσης της βότκας η Αγγλία, ενώ αναγράφονται και συγκεκριμένες αγγλικές εταιρείες ότι τις εμφιαλώνουν. Ωστόσο, όλες οι συσκευασίες φέρουν τον ίδιο κωδικό barcode που υποδεικνύουν ότι το προϊόν δεν έχει κατασκευαστεί στην Αγγλία, αλλά στην Τουρκία, αφού τα πρώτα 3 ψηφία του κωδικού (στην προκειμένη περίπτωση 869) υποδεικνύουν την ταυτότητα κατασκευαστή με χώρα προέλευσης την Τουρκία.


Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες με χθεσινή ανακοίνωσή τους αναφέρονται σε σειρά ερευνών το τελευταίο τρίμηνο. Κάνοντας αναφορά σε προηγούμενη ανακοίνωσή τους που εκδόθηκε στις 30/12/2013, που αφορούσε τη διακίνηση βότκας «Mperia» με εμφιαλωτή την εταιρεία C.P. & SONS LTD, οι Υπηρεσίες αναφέρουν ότι προέβησαν σε δειγματοληψία του εν λόγω αλκοολούχου ποτού.

Το δείγμα στάλθηκε στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους και μετά από εργαστηριακές εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι τα ισοτοπικά χαρακτηριστικά του δεν συνάδουν με αυτά της αυθεντικής βότκας από Αγγλία, συνεπώς θεωρείται ως μη αυθεντικό προϊόν.


Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τις αγγλικές αρμόδιες Αρχές οι οποίες πληροφόρησαν τις Υγειονομικές Υπηρεσίες ότι οι πληροφορίες που αναφέρονται στη σήμανση είναι μη αληθείς.


Σε νέες έρευνες εντοπίστηκαν στην αγορά δύο παρόμοια αλκοολούχα ποτά, για τα οποία υπάρχουν εύλογες υποψίες ότι είναι και αυτά μη αυθεντικά και άγνωστης προέλευσης. Φέρουν την εμπορική επωνυμία «IMPERIAL», διατίθενται σε γυάλινο μπουκάλι του 1L και στη μία περίπτωση αναφέρεται ως εμφιαλωτής η εταιρεία A.G & SONS LTD και στη δεύτερη η C.P. & SONS LTD. Ωστόσο, έχουν τον ίδιο κωδικό 8692014001061.


Σύμφωνα με τις Υγειονομικές Υπηρεσίες, ο προμηθευτής των προϊόντων αρνείται να συνεργαστεί και ενημερώθηκαν η Αστυνομία και το Τμήμα Τελωνείων για παροχή βοήθειας στην εξιχνίαση της όλης υπόθεσης.

Οι εμπορευόμενοι καλούνται να τα αποσύρουν από την αγορά και οι καταναλωτές να μην τα καταναλώσουν. Η έρευνα συνεχίζεται μέχρι να διερευνηθεί πλήρως η όλη υπόθεση.


source: http://www.philenews.com


---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου