Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Προσπαθεί για μια συμφωνία, λαμβάνοντας υπόψην τις πραγματικότητες, δηλώνει ο Έρογλου

Προσπαθεί για μια συμφωνία το συντομότερο, λαμβάνοντας υπόψην τις υφιστάμενες πραγματικότητες στην Κύπρο και εάν το αποτέλεσμα που θα βγει μετά το πάρε – δώσε είναι βιώσιμο και δεν θέτει σε κίνδυνο την οικονομική και κοινωνική ζωή του «τ/κ λαού», είναι αποφασισμένος να βάλει σε αυτό την υπογραφή του, δηλώνει ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου.


Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση ο κ. Έρογλου αναφέρει ότι δίδει μεγάλη σημασία στο θέμα της προφύλαξης της ενότητας του «τ/κ λαού» στο Κυπριακό και στην χρήση της διαφορετικότητας των απόψεων όχι για τον διαχωρισμό της κοινότητας αλλά για την ενίσχυση των δικαιωμάτων και του δικαίου.

Ο κ. Έρογλου δηλώνει ότι ακούει με ευχαρίστηση και όχι με ανησυχία τις σκέψεις της «βουλής», της «κυβέρνησης», του «υπουργείου» εξωτερικών, των κομμάτων της αντιπολίτευσης, «θεσμικών» ιδρυμάτων, μη κυβερνητικών οργανώσεων, και των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Σημειώνει δε ότι για το λόγο αυτό έλαβε υπόψην τις απόψεις της «κυβέρνησης» και των κομμάτων για την διαμόρφωση του κοινού ανακοινωθέντος της 11ης Φεβρουαρίου.

Εκφράζει ικανοποίηση για την ανοικτή υποστήριξη και την συμβολή όλων αλλά πραγματικότητα είναι και το ότι όταν παρουσιαστεί μια άποψη με την συμβολή όλων, τότε πρέπει να υπερασπιστούμε αυτή την άποψη και να σταματήσουμε εκεί.

Σε αντίθετη περίπτωση, θυμίζει ότι ο «λαός» έδωσε την αρμοδιότητα του συνομιλητή στον «πρόεδρο» και αν βγει μια διαρχία, τότε μπορεί κάποιος να το εκμεταλλευτεί αυτό εναντίον του «λαού».

Δεν πρέπει, προστίθεται στην γραπτή δήλωση του κ. Έρογλου, η σιωπή του έναντι της ε/κ πλευράς για να μην του πει κάποιος ότι άρχισε το παιχνίδι των κατηγοριών, να εκλαμβάνεται λανθασμένα. Δηλώνει δε ότι με υπομονή και σκεπτόμενος μόνο τα οφέλη των Τ/κ, περιμένοντας σε πιο σημείο θα φτάσει η ε/κ πλευρά στο τραπέζι των συνομιλιών και όταν θα έρθει ο καιρός θα μοιραστεί με τον κόσμο όλες τις αλήθειες.

- Source : http://www.tothemaonline.com

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου