Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΠΡΟΥ - ΕΡΧΕΤΑΙ... ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΙΝΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Πέρασε η Πέμπτη όπως σας το είχα προβλέψει με τοπικές βροχές και καταιγίδες και δυστυχώς και χαλάζι στο εσωτέρικο κομμάτι της Κύπρου.

Τώρα θα σας μιλήσω λίγο για την συνέχεια του καιρού και ετοίμασα και χάρτη για να σας δώσω μια ανάλυση διότι οι εναλλάγες στον καιρό απο κάπου ξεκινάνε. 

 Θα έχουμε κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών(4/4) απο την βορειοδυτική Ευρώπη στην Μεσόγειο με αποτέλεσμα να έχουμε αποκοπή ψυχρής λίμνης στην περιοχή της Ιταλίας(πράσινο χρώμα μέσα στον κύκλο) δημιουργία ατμοσφαιρικής διαταραχής(χαμηλό βαρομετρικό) με αστάθεια προκαλώντας βροχές και καταιγίδες.Το χαμηλό θα έχει μια κίνηση προς τα ανατολικά επηρεάζωντας την Ελλάδα το Σαββατοκυρίακο(5-6/4) και θα δούμε αν θα επηρέασει και την Κύπρο στις (7-8/4).

Μέχρι στιγμής δείχνει να μας επηρεάζει με τοπικά φαινόμενα και πτώση της θερμοκρασίας.
Τί καιρό όμως θα έχουμε στην Κύπρο τις επόμενες μέρες?



Το χαμηλό βαρομετρικό στην Ιταλία θα ευνοήσει θερμές αέριες μάζες να εισέλθουν στην περιοχή μας προκαλώντας άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως Κυριακή(6/4) και Δευτέρα(7/4) όπου πιθανόν την Δευτέρα να φτάσουμε τους 30 βαθμούς.. Για αύριο Παρασκευή(4/4) κυρίως ηλιοφάνεια με δυτικούς-νοτιοδυτικούς ανέμους 3-4 μποφώρ και την θερμοκρασία στους 24-25 βαθμούς σε εσωτερικό και ανατολικά και στους 21-22 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές. Το Σαββατοκυρίακο(5-6/4) ηλιοφάνεια με υψηλές νεφώσεις και άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως την Κυριακή φτάνοντας τους 26-27 βαθμούς με αποκορύφωμα την Δευτέρα που πιθανόν να φτάσει στους 30. 

 Επίσης και λόγω του νότιου-νοτιοδυτικού ρεύματος αέρα που θα έχουμε τις επόμενες μέρες θα ευνοήσει απο το Σαββατο(5/4) και μετά να έχουμε και σκόνη στην ατμόσφαιρα. Με λίγα λόγια καλοκαιρία με άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες περιμένοντας την αλλαγή για τις 7-8/4. Εννοείται θα έχετε καθημερινή ανάλυση για το πώς θα κυλά η κάθε μέρα ξεχωριστά

Source : www.24sports.com.cy

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου