Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Σε αναμμένα κάρβουνα για την πρόταση νόμου προστασίας της πρώτης κατοικίας – Έκτακτη συνεδρία της Επ. Νομικών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών συνέρχεται σήμερα εκτάκτως για να τοποθετηθεί επί του ενοποιημένου κειμένου των προτάσεων νόμου που κατέθεσαν το ΑΚΕΛ και η ΕΔΕΚ για την αναστολή της είσπραξης οφειλών και την προστασία της κύριας κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης.


Η Επιτροπή αναμένεται να τοποθετηθεί επί του αιτήματος της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζιη να αναβληθεί η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης νόμου, σύμφωνα με όσα είπε χθες στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιάννος Λαμάρης.

Ο κ. Λαμάρης ανέφερε ότι η πρόταση νόμου βελτιώνει την υφιστάμενη νομοθεσία και συγκεκριμενοποιεί τους όρους υπό τους οποίους θα μπορεί ο οφειλέτης να προσφύγει στο Δικαστήριο και να αιτηθεί αναστολή καταβολής δόσεων.

Ο Βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαϊδης ξεκαθάρισε ότι η πρόταση νόμου που προωθεί η Βουλή στοχεύει στην προστασία της οικογενειακής εστίας και της επαγγελματικής στέγης μόνο στις περιπτώσεις που ο οφειλέτης συναντά πραγματικά προβλήματα για να συνεχίσει την αποπληρωμή των οφειλών τους στις τράπεζες και όχι για να προσφέρει κάλυψη σε όσους σκόπιμα δεν πληρώνουν τα δάνεια τους.

- Source : http://www.tothemaonline.com

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου