Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Tραγικές συνθήκες διαβίωσης για πολίτη στη Λευκωσία

Χωρίς ρεύμα και γκάζι ζούσε πολίτης κυπριακής καταγωγης στη Λευκωσία, ο οποίος παρά τις επανελημμένες προσπάθειες να επικοινωνήσει με το Γραφείο Ευημερίας, δεν μπορούσε να βρει βοήθεια.


Ζούσε σε άθλιες συνθήκες

Ο άνεργος άντρας δεν μπορούσε να βρει δουλειά λόγω εμφράγματος που είχε υποστεί και εδώ και ένα μήνα ανέμενε Λειτουργό από το Γραφείο Ευημερίας για να επισκεφθεί το μικρό δωμάτιο στο οποίο κατοικεί σε άθλιες όπως φάνηκε στη συνέχεια, συνθήκες.

Άμεση ανταπόκριση

Μόλις ενημερωθήκαμε για την κατάσταση του καρδιοπαθούς, επικοινωνήσαμε με την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου. Παρά το γεγονός ότι βρισκόταν στις Βρυξέλλες και για ευνόητους λόγους ήταν δύσκολο να ελέγξει την κατάσταση, η Υπουργός Εργασίας έλαβε άμεσα μέτρα για να βοηθηθεί ο άντρας.

Μέσα σε λιγότερο από μία ώρα το Υπουργείο ενημέρωσε το SigmaLive ότι στο δωμάτιο όπου μένει ο άπορος Ελληνοκύπριος στάληκε άτομο του Υπουργείου το οποίο διαπίστωσε ότι η κατάσταση ήταν όντως τραγική. Όπως μας πληροφόρησαν, ο πολίτης δεν είχε «ούτε να φάει, ούτε να πιει». Οι αρμόδιοι του έδωσαν νερό και φαγητό και υποσχέθηκαν να διευθετήσουν την οικονομική στήριξη που δικαιούται.

- Source : http://www.sigmalive.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου