Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Χρυστάλλα Γιωρκάτζη η επικρατέστερη για την Κεντρική Τράπεζα

Σήμερα ή το αργότερο μέχρι αύριο θα ανακοινωθεί το όνομα του προσώπου που θα αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη.

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει δημοσιογραφικές πληροφορίες για διορισμό στη θέση του Διοικητή της ΚΤ της Γενικής Ελέγκτριας της Δημοκρατίας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, ο κ. Παπαδόπουλος περιορίστηκε να πει ότι το πρόσωπο, που θα διοριστεί "είναι αποκλειστικό προνόμιο του Προέδρου της Δημοκρατίας".

"Αναμένουμε να δούμε τις αποφάσεις του", ανέφερε και σημείωσε ότι "κανένα πρόσωπο δεν αποκλείεται".

Πληροφορίες φέρουν ως επικρατέστερη αντικαταστάτρια την Γενική Ελέγκτρια, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Ο κ. Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις το πρωί στο ΡΙΚ, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η παραίτηση Πανίκου Δημητριάδη είναι προϊόν συναλλαγής.

Απέρριψε επίσης της επικρίσεις που διατυπώνονται από πλευράς ΑΚΕΛ, περί προσπάθειας της κυβέρνησης να ελέγξει την Κεντρική Τράπεζα. Η κυβέρνηση, είπε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν αναμιγνύονται στα εσωτερικά της Κεντρικής.

ΑΚΕΛ: Ο Διοικητής εξαναγκάστηκε σε παραίτηση

Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης, σημειώνοντας ότι στο παρελθόν ο κ. Δημητριάδης είχε επανειλημένα δεχθεί επιθέσεις, απειλές και εκβιασμούς.

Μιλώντας επίσης στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Λουκαϊδης, έκανε λόγο για ήττα των θεσμών και της Δημοκρατίας και νίκη του ετσιθελισμού. Κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, για προσπάθεια ελέγχου της Κεντρικής. Σημείωσε επίσης τις πληροφορίες στο Τύπο, ότι η παραίτηση του κ. Δημητριάδη είναι προϊόν συναλλαγής που περιλαμβάνει την απόσυρση κατηγοριών σε βάρος του και την καταβολή αποζημιώσεων.

Source : www.ikypros.com.cy

Κάντε share την είδηση και δώστε το δικαίωμα σε όλους να ενημερωθούν.
-> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου