Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Η Βικιπέδεια αναγνώρισε το ψευδοκράτος

Μετά την Τουρκία έρχεται η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια «Βικιπέδεια» να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος, με την ονομασία μάλιστα Βόρειος Κύπρος. 

Σύμφωνα με τον πίνακα που παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα της Βικιπέδεια, η Δημοκρατία της Κύπρου σε σχέση με τον πληθυσμό της (865. 878 κάτοικοι) βρίσκεται στην 161η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ η Βόρειος Κύπρος καταλαμβάνει την 182η θέση με πληθυσμό 294.906 κατοίκους.

Όπως σημειώνεται από σχολιαστές, στους ακαδημαϊκούς κύκλους η Βικιπέδεια δεν θεωρείται αξιόπιστη πηγή, όμως αποτελεί το ευρετήριο εκατομμυρίων επισκεπτών που καθημερινά αναζητούν πληροφορίες στην συγκεκριμένη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια.

Στις πληροφορίες αναφέρεται πως η Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου (ΤΔΒΚ) ανακηρύχθηκε το 1983. Αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία κι εν μέρει από την Αμπχαζία. Η έκταση της είναι 3355 τετραγωνικά χιλιόμετρα κι ο πληθυσμός της κατά το 1/3 αποτελείται από τουρκοκυπρίους και τα 2/3 από ανατολίτες Τούρκους, που άρχισαν να αποστέλλονται και να εγκαθίστανται στο νησί μετά την εισβολή του 1974. Αναφορά γίνεται και στην πράσινη γραμμή που χωρίζει το νησί στα δύο τμήματα, υπό την επιτήρηση δύναμης των Ηνωμένων Εθνών.

Source : www.kathimerini.com.cy

Κάντε share την είδηση και δώστε το δικαίωμα σε όλους να ενημερωθούν.
-> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου