Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Την αρνητική στάση τους ως προς τη μείωση της στρατιωτικής θητείας, όπως είναι η προεκλογική δέσμευση του Προέδρου Αναστασιάδη, έδειξαν χθες, για άλλη μια φορά, τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, κυρίως τα δύο τελευταία.

Με δηλώσεις τους στο ΡΙΚ επέμεναν συνέχεια ότι σε χθεσινή ενημέρωση που έτυχαν στο ΓΕΕΦ ο υπουργός Άμυνας και ο αρχηγός του ΓΕΕΦ Στυλιανός Νάσης τους είπαν πως η μείωση της θητείας θα γίνει μετά το 2016, μετά δηλαδή που θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς. Κάτι που ανάγκασε το ΔΗΣΥ αλλά και τον ίδιο τον υπουργό Άμυνας Φώτη Φωτίου να τους διαψεύσουν, λέγοντας πως δεν λέχθηκε κάτι τέτοιο χθες και πως η θητεία μπορεί να ξεκινήσει πιο νωρίς, πριν ολοκληρωθεί η αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς.

Στη διάρκεια της συζήτησης παρέμβηκε τηλεφωνικά και ο υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, ο οποίος επιβεβαίωσε πλήρως τις δηλώσεις του Ανδρέα Μιχαηλίδη. «Ναι, η θητεία μπορεί να μειωθεί και πριν από το 2016, δεν είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί το 2016 η πρώτη φάση αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς και στη συνέχεια να μειωθεί η θητεία» τόνισε ο κ. υπουργός, αποφεύγοντας όμως να ξεκαθαρίσει πότε θα ξεκινήσει η μείωση της θητείας. Πρόσθεσε όμως πως η μείωση της θητείας θα είναι κλιμακωτή, αρχικά θα μειωθεί στους 18 μήνες με τελικό στόχο τους 15 μήνες. Και αυτό για να μη χάνουν οι φοιτητές τις εγγραφές τους στα πανεπιστήμια.

Source : http://showtime-cy.blogspot.com/

Κάντε share την είδηση και δώστε το δικαίωμα σε όλους να ενημερωθούν.
-> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου