Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για Ουκρανία

Χθες βράδυ συναντήθηκαν οι υπουργοί Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι και της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία. 

Θα τα πουν εκ νέου το πρωί στη Ρώμη.







O Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, δήλωσε χθες βράδυ από το Παρίσι ότι οι συνομιλίες που διεξήχθησαν μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας απέτυχαν να καταλήξουν σε οποιαδήποτε συμφωνία για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, αλλά οι δύο δυνάμεις αυτές συμφώνησαν να «συνεχίσουν τις εντατικές διαβουλεύσεις τις επόμενες ημέρες».



«Ξεκινήσαμε μία διαδικασία σήμερα και ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει σε μία αποκλιμάκωση» της κρίσης, είπε ο Κέρι αναφερόμενος στις συνομιλίες που είχε με τους επικεφαλής της διπλωματίας της Ρωσίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Την ίδια ώρα, εντείνονται και οι πιέσεις προς τη Ρωσία από τη Δύση που προειδοποιεί για πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις.





ΣΑ του ΟΗΕ και ηγέτες ΕΕ συνεδριάζουν για την Ουκρανία






Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει εκ νέου το απόγευμα της Πέμπτης με θέμα την ουκρανική κρίση, ανέφεραν διπλωμάτες στην έδρα του ΟΗΕ. Αυτή θα είναι η τέταρτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κρίση της Ουκρανίας από την περασμένη Παρασκευή.



Η κρίση στην Ουκρανία θα απασχολήσει σήμερα και την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.




Η Μόσχα, είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ διαθέτοντας το δικαίωμα να ασκήσει βέτο στις αποφάσεις και ως εκ τούτου μπορεί να μπλοκάρει οποιαδήποτε θέση του Συμβουλίου Ασφαλείας.



Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε χθες τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων 18 ατόμων, ύποπτων για τη διασπάθιση χρήματος του ουκρανικού κράτους. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο ανατραπείς Πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς.



Οι ηγέτες της ΕΕ συνέρχονται την Πέμπτη σε μια έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες για να εξετάσουν τις πιθανές δράσεις κατά της Ρωσίας εξαιτίας της στρατιωτικής της δράσης στην Ουκρανία, εν μέσω πιέσεων μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης.



«Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που έχουμε την αντίληψη στην Ευρώπη μιας πραγματικής απειλής για τη σταθερότητα μας, ακόμα και για την ειρήνη στην ήπειρο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο την Τετάρτη.



Η Ρωσία συμφώνησε κατά τη διάρκεια συνομιλιών την Τετάρτη στο Παρίσι να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τις ευρωπαϊκές χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την αναταραχή στην Κριμαία, αλλά αρνήθηκε την διεξαγωγή άμεσων συνομιλιών με τη νέα Κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Επίσης, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον την Τετάρτη σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Η τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ηγετών έγινε κατά τη διάρκεια της προεδρικής πτήσης με το Air Force One από την Ουάσιγκτον προς το Κονέκτικατ.



«Οι ηγέτες εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τη σαφή παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ουκρανίας από τη Ρωσία και οι δύο σημείωσαν ότι οι τρέχουσες συνθήκες είναι απαράδεκτες», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.



Ο Πρόεδρος Ομπάμα και ο πρωθυπουργός Κάμερον εξέτασαν επίσης τη διεθνή στήριξη προς την Ουκρανία, η οποία προσπαθεί να σταθεροποιήσει την οικονομία της και να προετοιμαστεί για τις κρίσιμες εκλογές του Μαΐου.

Source : http://www.livenews.com.cy/


-> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου