Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Amy Adams: Από σερβιτόρα, χρυσή πριγκίπισσα του κινηματογράφου

Amy Adams: Από σερβιτόρα, χρυσή πριγκίπισσα του κινηματογράφουΡίχνουμε μια ματιά στη ζωή, την καριέρα και την εξέλιξη της Αμερικανίδας ηθοποιού, από την εποχή που σέρβιρε τραπέζια στο Hooters, στη βράβεύσή της με το βραβείο καλύτερου α' γυναικείου ρόλου στις φετινές Χρυσές Σφαίρες, μέχρι την υποψηφιότητά της στα φετινά Oscar.
Έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που ήρθα στο Los Angeles, με την σκέψη «Ποιος ξέρει, μπορεί να μου κάτσει καμιά διαφήμιση ή κάτι τέτοιο». Μπήκα λοιπόν στο γραφείο της Stacy O'Neil -είναι και απόψε εδώ- και με έστειλε στην πρώτη μου οντισιόν.

Είναι ακόμη η μάνατζέρ μου και αν τη ρωτήσεις γιατί διάλεξε εμένα θα σου πει ότι είχε... προαίσθημα. Κάπως έτσι άνοιξε η Αμερικανίδα ηθοποιός Amy Adams τον ευχαριστήριο λόγο της στην 71η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών της Κυριακής 12 Ιανουαρίου, στην οποία κέρδισε το βραβείο α' γυναικείου ρόλου στην κατηγορία κωμωδία ή μιούζικαλ, για την ερμηνεία της στο 'American Hustle' του David O'Russel.



Δεν ήταν η πρώτη φορά που το όνομά της βρισκόταν στη λίστα με τις υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών -μάλιστα έχει προταθεί τέσσερις φορές και για Oscar- ήταν όμως η πρώτη της νίκη και η πρώτη της μεγάλη αναγνώριση, μαζί με την υποψηφιότητά της στα φετινά Oscar για τον Α' γυναικείο ρόλο, για την ταινία 'American Hustle'.

Κάνουμε μια αναδρομή στη ζωή και την καριέρα της για να δούμε τι την έφερε μέχρι εδώ.

Από την εκκλησία στο Hooters



Η 39χρονη ηθοποιός γεννήθηκε στην Ιταλία και μεγάλωσε σε μία οικογένεια με επτά παιδιά (έχει τέσσερις αδελφούς και δύο αδελφές).

Λόγω της δουλειάς του πατέρα της άλλαζαν τόπο διαμονής συνέχεια, μέχρι που όταν εκείνη ήταν 8 ετών μετακόμισαν οικογενειακά στο Colorado. Ανατράφηκε σε έντονα θρησκόληπτο περιβάλλον και πέρασε τα πρώτα χρόνια διαπαιδαγώγησής της σε εκκλησία Μορμόνων.

Οι γονείς της πήραν διαζύγιο το 1985.   Στο σχολείο, ήταν μέλος της χορωδίας και παράλληλα έκανε εντατικές προπονήσεις χορού, ελπίζοντας να γίνει επαγγελματίας μπαλαρίνα.

Όταν αποφοίτησε από το Λύκειο, επέλεξε να μην συνεχίσει τις σπουδές της και μετακόμισε μαζί με την μητέρα της στην Atlanta. Κάπου εκεί ξεκίνησε μαθήματα υποκριτικής και στα 18 της έπιασε δουλειά για ένα διάστημα ως σερβιτόρα στην αλυσίδα εστιατορίων Hooters.



Πού να το φανταζόταν, τότε, πως το ίδιο ντεκολτέ που τη βοήθησε να βρει την πρώτη της δουλειά θα της χάριζε 20 χρόνια αργότερα και την πρώτη της Χρυσή Σφαίρα.  

Έκανε τα πρώτα της βήματα στο χώρο του θεάματος δουλεύοντας ως χορεύτρια, μέχρι που ένας θεατρικός σκηνοθέτης την εντόπισε και της ζήτησε να μετακομίσει στην Minnesota και να μπει στον θίασό του. Ο πρώτος κινηματογραφικός ρόλος ήρθε το 1999 με το "Drop Dead Georgeous" και μετά από παρότρυνση της συμπρωταγωνίστριάς της, Kirstie Alley, μετακόμισε στο Los Angeles.

Απο τον Spielberg στο Sundance κι από εκεί στην Disney



Από το 2000 μέχρι την επιλογή της για το ρόλο της Brenda Strong στην ταινία του Steven Spielberg με πρωταγωνιστή τον Leonardo DiCaprio, 'Catch Me if You Can', πέρασε από διάφορες τηλεοπτικές σειρές ('Charmed', 'Buffy the Vampire Slayer', 'Smallville', 'The West Wing'), καθώς και κάποιες μικρές ταινίες, ωστόσο ο Spielberg ήταν ο πρώτος που πίστεψε τόσο πολύ σε εκείνη και ήλπισε, μέσω της ταινίας του, να της δώσει την ώθηση που χρειαζόταν.

Το μεγάλο "μπαμ" ωστόσο ήρθε τρία χρόνια αργότερα -όταν η Adams είχε πλέον κλείσει τα 30 της και προβληματιζόταν έντονα για την μέχρι τώρα πορεία της- με το 'Junebug' ('Μια Ξένη Ανάμεσά Μας'). Η ταινία άνοιξε στο φεστιβάλ Sundance του 2005 και η ίδια κέρδισε το ειδικό βραβείο της επιτροπής για την ερμηνεία της.



Αν και το φιλμ δεν είχε ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία, η Amy Adams κέρδισε τις εντυπώσεις, βραβεύτηκε για την ερμηνεία της από οκτώ διαφορετικές ενώσεις κριτικών και απέκτησε την πρώτη της υποψηφιότητα στα Όσκαρ (στην κατηγορία β' γυναικείου).



Διάφοροι μικροί ρόλοι ακολούθησαν, αλλά η επόμενη ταινία-σταθμός ήρθε το 2007 με το 'Enchanted' της Disney (η Adams ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της πριγκίπισσας Giselle), χάρη στο οποίο έγινε πλέον αναγνωρίσιμο πρόσωπο στο Hollywood,  άρχισε τις συνεντεύξεις και τις φωτογραφίσεις και βρέθηκε να τραγουδά live ένα από τα τραγούδια της ταινίας στην 80ή τελετή απονομής των Oscars.



Από το arthouse cinema στο πλευρό του Superman

Από το 'Enchanted' και μετά, η καριέρα της απογειώθηκε. Κατά μέσο όρο η Adams γύριζε δύο ταινίες το χρόνο και το όνομά της εμφανίστηκε τρεις φορές στη λίστα της Ακαδημίας με τις υποψήφιες για το βραβείο β' γυναικείου ρόλου, για τις ερμηνείες της στα 'Doubt',  'The Fighter' και  'The Master'.



Στο μεταξύ, μετά από σχέση δέκα ετών με τον ηθοποιό και καλλιτέχνη Darren Le Gallo, η Adams απέκτησε το πρώτο της παιδί, ένα κοριτσάκι, τώρα τριών ετών.



Μέχρι που φτάνουμε στο 2013 και το όνομά της φιγουράρει δίπλα σε εκείνο του Henry Cavill, στο πολύ επιτυχημένο εμπορικά (παρά το τεράστιο "θάψιμο" που έφαγε από τους κριτικούς) remake του Superman 'Man Of Steel', στο ρόλο της Lois Lane. Φυσικά, η Adams έχει υπογράψει ήδη για το sequel 'Batman vs Superman' που έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο του 2015.



Ευτυχισμένο και χρυσό το νέο έτος



Και να που το κορίτσι που πριν από μερικά χρόνια στρίμωνε τα στήθη της σε ένα στενό λευκό top και τα οπίσθιά της σε ένα μικροσκοπικό πορτοκαλί σορτσάκι, για να ικανοποιήσει τις, εχμ, ορέξεις των πελατών του 'Hooters', φόρεσε ένα ιδιαίτερα τολμηρό (αλλά κομψότατο) φόρεμα με βαθύ ντεκολτέ - tribute στον χαρακτήρα της Sydney Prosser που υποδύθηκε στο 'American Hustle'- και ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει την πρώτη της Χρυσή Σφαίρα.  

"David, σ'ευχαριστώ που έκανες τον κόσμο να καταλάβει πως μια πριγκίπισσα (αναφορά στο ρόλο της στο 'Enchanted') μπορεί να έχει τσαγανό και να φορά και τουαλέτες με βαθύ ντεκολτέ. Μην παίζετε μουσική τώρα -θέλω να μιλήσω για την κόρη μου, την Aviana. Τώρα είναι πολύ μικρή για να καταλάβει αυτό που θα της πω, αλλά... σ'αγαπώ τόσο πολύ -σ' ευχαριστώ που με έμαθες να αποδέχομαι τη χαρά και να αφήνω πίσω μου το φόβο."

Υποψήφια για Α' Γυναικείο Ρόλο στα Oscar 2014



Οι υποψηφιότητες των φετινών Oscars ανακοινώθηκαν στις 16 Ιανουαρίου και δεν εκπληγήκαμε καθόλου που το όνομα της Amy Adams είχε συμπεριληφθεί στη λίστα. Το προαίσθημα της Stacey O'Neil βγήκε αληθινό αν και τελικά το βραβείο πήρε η Cate Blanchett.



Πηγή: cosmo.gr

-> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου