Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Προωθεί σχέδιο για μείωση στρατιωτικής θητείας ο ΥΠΑΜ

Μια υπόσχεση που κρατά χρόνια, φαίνεται ότι παίρνει το δρόμο των αποφάσεων.
Λίγο πριν από τον επικείμενο ανασχηματισμό, ο απερχόμενος Υπουργός Άμυνας, Φώτης Φωτίου, προωθεί σχέδιο για μείωση της στρατιωτικής θητείας με ολοκληρωμένη πρόταση που θα κληθεί να εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τις τελευταίες μέρες το ζήτημα απασχόλησε συσκέψεις στο υπουργείο Άμυνας με τη συμμετοχή της ηγεσίας του ΓΕΕΦ, ώστε να διευκρινιστούν όλες οι πτυχές και να καθοριστεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα προχωρήσει η μεταρρύθμιση. Προβλέπεται κλιμακωτή μείωση της θητείας, που τελικά μπορεί να φθάσει και τους 14 - 15 μήνες.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών, που θα ασκούν συγκεκριμένα καθήκοντα και θα απαλλάξουν τους κληρωτούς ώστε να εξασφαλισθεί η μείωση τους. Ανάλογα με τις προσλήψεις θα καθορίζεται και η μείωση της θητείας.

Το καθεστώς με το οποίο θα γίνει η πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών είναι ένα αγκάθι, με δεδομένη τη μνημονιακή απόφαση για πάγωμα των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα, ωστόσο, έχει αποφασιστεί ότι μπορούν να γίνουν οι προσλήψεις καθώς δεν θα πρόκειται για μόνιμο προσωπικό αλλά για συμβάσεις συγκεκριμένης διάρκειας. Ε

Εκτός από το Υπουργικό Συμβούλιο, θα ενημερωθεί και η επιτροπή Άμυνας της Βουλής και αναμένεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί και ο οδικός χάρτης για την εφαρμογή.

Πηγή: Φιλελεύθερος και livenews.com

-> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου