Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Συλλούρης: Ψηφίσαμε προς αντιμετώπιση της πραγματικότητας

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε ότι «σήμερα ψηφίζουμε την έναρξη της διαδικασίας αποκρατικοποίησης των Ημικρατικών Οργανισμών βελτιώνοντας την ορολογία που είχε η προηγούμενη Κυβέρνηση και ψηφίζουμε να αρχίσει αυτή η διαδικασία για να μας δώσουν και την τέταρτη δόση».

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση για το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών ο κ. Συλλούρης είπε πως το να ψηφίσουμε υπέρ της αποκρατικοποίησης «είναι αντιμετώπιση της πραγματικότητας και της ανάγκης που μας οδήγησε η χρεοκοπία, το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης της οποίας έχει η προηγούμενη Κυβέρνηση».

Επομένως, είπε ο κ. Συλλούρης, «ας φύγουμε από τους δογματισμούς, ας κάνουμε διάλογο, και εγώ πιστεύω ότι εάν κάνουμε σωστό διάλογο χωρίς λαϊκισμούς μπορούμε, και την αποκρατικοποίηση εάν δεν μπορούμε να την αποφύγουμε, τουλάχιστον να μην είναι ξεπούλημα όχι όμως με το να μένουμε την τελευταία στιγμή, να βγάζουμε την ουρά μας έξω και 'ψηφίστε εσείς, εμείς δεν φταίμε σε τίποτα, και ποιοι εμείς, εμείς που φέραμε την Τρόικα, εμείς που φέραμε το Μνημόνιο'».

Πρόσθεσε πως «είναι παραπλάνηση να λέμε ότι εάν δεν ψηφίσουμε σήμερα, επειδή δεν ψηφίσαμε την Πέμπτη, έχει να κάνει με τον Συνεργατισμό. Είναι ξεκάθαρα γραμμένο ότι αυτή η ψηφοφορία δεν έχει να κάνει με τον Συνεργατισμό αλλά με την τέταρτη δόση και εάν δεν ψηφίσουμε σήμερα δεν θα πάρουμε την τέταρτη δόση», επεσήμανε.

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ είπε ότι «υπάρχει πολύς δρόμος μέχρι την ώρα της ιδιωτικοποίησης, υπάρχουν δύο και τρία χρόνια που επαναλαμβάνω αντί να λαϊκίζουμε αντί να δογματίζουμε. Kαι δεν θέλω να κάνω το δικηγόρο του ΔΗΣΥ, αλλά επειδή τον κατηγορήσατε ότι δογματικά θέλει την ιδιωτικοποίηση, θα έπρεπε να καταψηφίζει τα Νομοσχέδια για τον Συνεργατισμό, που κρατικοποιήθηκε ο Συνεργατισμός και οι Τράπεζες μέσω της χρεοκοπίας που μας οδηγήσατε;» διερωτήθηκε.

Για τις τροπολογίες, ο κ. Συλλούρης είπε πως «και για την περασμένη βδομάδα να εξηγήσω ότι δεν ψηφίσαμε τις τροπολογίες γιατί δεν ήταν προϊόν διαβούλευσης, διαλόγου, συναίνεσης και συνεννόησης και με τους δανειστές μας, αφήνω πίσω που και οι σημερινές ασχολούνται και παραπέμπουν στην εφαρμογή του Συντάγματος».

Απευθυνόμενος στο ΑΚΕΛ και στον Γενικό του Γραμματέα Άντρο Κυπριανού και στον συσχετισμό τους αναφορικά με τα εθνικά θέματα, τα κυριαρχικά δικαιώματα και την οικονομία είπε ότι «είναι σύγκριση ανόμοιων αλλά θέλω να ελπίζω ότι το ΑΚΕΛ εκείνη τη στιγμή δεν είναι με εκείνους που θα δεχθούν τον εκβιασμό».

Ο κ. Συλλούρης είπε ότι σήμερα οι του ΑΚΕΛ «νιώθουν την άνεση ότι σήμερα κάποιοι θα ψηφίσουν» τα μνημονιακά Νομοσχέδια και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα ήταν ευτυχέστερος εάν η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ «δεν έφερνε 28 μνημονιακά Νομοσχέδια που έστρωναν τον δρόμο, εάν με εισάκουε τότε η Κυβέρνηση ότι θα έπρεπε να συζητήσουμε το πολιτικό πλαίσιο διαβούλευσης με την Τρόικα και εάν αντί μετά το ελληνικό κούρεμα πηγαίναμε στην Ευρώπη αντί να καλέσουμε την Τρόικα».

- Source : http://www.sigmalive.com

--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου