Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Κινητοποιήσεις χωρίς διακοπές ρεύματος - Κλειστά τα κέντρα εξυπηρετήσεις πελατών ΑΗΚ 11:00 με 14:00

Ενώ η Ολομέλεια της Βουλής συνέρχεται το μεσημέρι για να τοποθετηθεί εκ νέου επί του επίμαχου νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, οι εργαζόμενοι στους ημικρατικούς οργανισμούς και συνδικαλιστικές οργανώσεις προγραμματίζουν κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας ενάντια στις αποκρατικοποιήσεις.

Σε στάση εργασίας κατέρχονται από τις 11.00 μέχρι τις 14.00 στους χώρους εργασίας τους, οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ μετά από ομόφωνη απόφαση των τεσσάρων συντεχνιών, όπως δήλωσε ο Γραμματέας της Κλαδικής ΣΗΔΗΚΕΚ ΑΗΚ, Δημήτρης Κωνσταντίνου.

Οι συντεχνίες της Cyta -ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ, ΑΣΕΤ-CYTA, ΣΕΠ-ΑΤΗΚ- έχουν καλέσει τα μέλη τους επίσης σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 μέχρι 14.00. Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας οι εργαζόμενοι θα μεταβούν έξω από τη Βουλή για διαμαρτυρία ενάντια «στον αυταρχισμό που επιδεικνύει η Κυβέρνηση σε σχέση με τις αποκρατικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών» αναφέρει κοινή ανακοίνωση των τεσσάρων συντεχνιών.

Η συντεχνία της ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ), που δραστηριοποιείται επίσης στη Cyta, κάλεσε το προσωπικό να κατέλθει σήμερα σε μονόωρη στάση εργασίας μεταξύ 12.00 και 13.00, στους χώρους εργασίας εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη ικανοποίηση των απαιτήσεων τους. Η ΕΠΟΕΤ σε ανακοίνωση αναφέρει ότι δεν είναι ικανοποιημένη από το κείμενο του νομοσχεδίου και εξακολουθεί να έχει ενστάσεις για το περιεχόμενο του.

Ειδικότερα θεωρεί ότι το νέο νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει τη ρητή κατοχύρωση της μονιμότητας και υιοθετεί μια ουδέτερη στάση ως προς το περιεχόμενο των κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων και ότι ο ρόλος της Βουλής και η εμπλοκή της στη διαδικασία σε σχέση με εργασιακά ζητήματα φαίνεται να λαμβάνει χώρα προς το πέρας της διαδικασίας, με τη ρητή όμως επιφύλαξη ότι ο ρόλος της Βουλής των Αντιπροσώπων μπορεί να καταστεί κομβικός ανάλογα με την εξέλιξη του ζητήματος του καθορισμού των υφιστάμενων και κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

Στην Αρχή Λιμένων όλες οι συντεχνίες, με εξαίρεση την ΟΜΕΠΕΓΕ ΣΕΚ, αποφάσισαν στάση εργασίας σε όλα τα εργοτάξια της Αρχής, σε Λεμεσό, Λευκωσία και Λάρνακα από τις 12.00 μέχρι τις 14.00, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γραμματέας της Κλαδικής της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ στην Αρχή Λιμένων, Γλαύκος Κωνσταντίνου. Οι εργαζόμενοι σε Λάρνακα και Λεμεσό θα συγκεντρωθούν στις εισόδους των λιμανιών για να διαμαρτυρηθούν, ενώ οι εργαζόμενοι στα κεντρικά γραφεία της Αρχής στη Λευκωσία θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις έξω από τη Βουλή.

Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Μεταφορών της ΣΕΚ Τίτος Τιμοθέου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι η ΟΜΕΠΕΓΕ ΣΕΚ θα κατέλθει σε μονόωρη στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι τις 13.00. «Είτε μονόωρη, είτε δίωρη δεν αλλάζει τίποτε, εφόσον ο σκοπός είναι να δοθεί το μήνυμα ότι διαφωνούμε», είπε.

ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, με ανακοινώσεις τους, έχουν επίσης καλέσει τα μέλη τους και όλους τους εργαζομένους και τους πολίτες σε διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή στις 12.

Πηγή: newsit.com.cy

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου