Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Τέρμα οι καθυστερήσεις στην υπόθεση της Δρομολαξιάς

Σε κόντρα εξελίχθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης για τη Δρομολαξιά, η ημερομηνία έναρξη της ακρόασης. 

Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Νικόλας Σάντης απέρριψε το αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής και των συνηγόρων υπεράσπισης για 15νθήμερη αναβολή προκειμένου να προετοιμαστούν.

Έκανε λόγο για «νοοτροπίες» και τόνισε εμφαντικά ότι θα γίνει ταχεία εκδίκαση αυτής της υπόθεσης.

Όρισε δε ως πρώτη δικάσιμη μέρα για ακρόαση της υπόθεσης την ερχόμενη Δευτέρα 31 Μαρτίου στη μία το μεσημέρι.

Τόνισε παράλληλα ότι το Δικαστήριο είναι ενοχλημένο από τη στάση των συνηγόρων και της Κατηγορούσας Αρχής και εμμέσως πλην σαφώς προέβη σε συστάσεις προς άπαντες ότι αυτή η δίκη θα διεξάγεται και απογεύματα εάν χρειαστεί ή και μέχρι τις δέκα το βράδυ.

Το Δικαστήριο είχε προηγουμένως απορρίψει με συνοπτικές διαδικασίες το αίτημα των δικηγόρων υπεράσπισης για ξεχωριστές δίκες των κατηγορουμένων σε συγκεκριμένες κατηγορίες, αντί της αντιμετώπισης του κοινού κατηγορητηρίου.

Μετά την εξέλιξη αυτή, πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτο διάλειμμα, προκειμένου να ακολουθήσει η ανάγνωση του κοινού κατηγορητηρίου, το οποίο περιλαμβάνει 28 κατηγορίες και στη βάση του οποίου θα δικαστούν οι «8».

Οι κατηγορούμενοι δεν παραδέχθηκαν ενοχή σε καμία από τις κατηγορίες.

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο, στις 14 Μαρτίου, οι συνήγοροι υπεράσπισης των οκτώ εμπλεκομένων στην υπόθεση ζήτησαν από το Δικαστήριο χρόνο για ανάγνωση των χιλιάδων εγγράφων που τους δόθηκε από την Κατηγορούσα Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είναι οκτώ (επτά φυσικά πρόσωπα και μία εταιρεία) δηλαδή οι Ευστάθιος Κιττής, τέως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA, Χαράλαμπος Τσουρής, τέως Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΗΚ και κατά τον ουσιώδη χρόνο μέλος του Δ.Σ. της CYTA, Ορέστης Βασιλείου, Διευθυντής της CytaVision και τέως Γενικός Γραμματέας της ΕΠΟΕΤ-ΟΗΟ-ΣΕΚ, Γιάννης Σουρουλλάς υπάλληλος της CYTA, Γρηγόρης Σουρουλλάς, υπάλληλος του Κτηματολογίου, Εταιρεία Polleson Holdings Ltd, Βενιζέλος Ζαννέτος, στέλεχος του ΑΚΕΛ και Αντώνης Ιωακείμ, επιχειρηματίας και μέτοχος της εταιρείας Wadnic Trading Ltd.

Σημειώνεται ότι οι 28 συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι οκτώ εμπλεκόμενοι στην υπόθεση περιλαμβάνουν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία για καταδολίευση, απάτη, δεκασμό δημόσιου λειτουργού, απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, δωροληψία για επίδειξη από δημόσιο λειτουργό, κλοπή από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας από δημόσιο λειτουργό, αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δωροληψία από οικείους δημόσιους αξιωματούχους, συναλλαγές με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, αθέμιτη κτίση περιουσιακού οφέλους και εκβίαση.

Όλα τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2009 – 2013.

- SOURCE : http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου