Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΚΟ: Ερωτηματικά για τη στάση των διαφωνούντων την επόμενη μέρα - Aρχίζει η κρίσιμη συνεδρίαση

-
Χωρισμένο στα… τρία (!) το ΔΗΚΟ με «το πάνω χέρι» στο στρατόπεδο Παπαδόπουλου
- Ποιοι και πόσοι έχουν δικαίωμα ψήφου;
- Κάρογιαν: «Η όποια απόφαση της Κ.Ε. θα είναι για μένα σταθερά»
- Τι θα κάνουν οι Υπουργοί του κόμματος σε περίπτωση αποχώρησης του ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση;

Δηλώσεις Κάρογιαν:

Λίγο πριν την βαρυσήμαντη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για την λήψη της τελικής απόφασης σχετικά με την παραμονή ή όχι το ΔΗΚΟ στην κυβέρνηση, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Μάριος Κάρογιαν προέβει σε δηλώσεις, φιλοξενούμενος σε τηλεοπτικό πάνελ.

Ερωτηθείς για το ποια στάση θα κρατήσει σε περίπτωση που η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής είναι η αντίθετη απ’ αυτήν που ο ίδιος πρεσβεύει, απάντησε ότι «η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής θα είναι μια σταθερά» για τον ίδιο, πράγμα εξάλλου που έχει αποδείξει και κατά το παρελθόν με αποφάσεις που τον έβρισκαν αντίθετο.

Εξάλλου είπε δεν έχει σκοπό να αποχωρήσει από το κόμμα και παρά το γεγονός ότι η νέα ηγεσία δεν έχει εκλεγεί με «καθαρό αποτέλεσμα», όπως είπε, θα πορευτεί δίπλα στο νέο πρόεδρο του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλο.

Ο Μάριος Καρογιάν τόνισε για άλλη μια φορά την άποψη του ότι το ΔΗΚΟ παρά τις όποιες διαφωνίες που μπορεί να έχει σχετικά με το κοινό ανακοινωθέν, δεν πρέπει να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα. Θα είναι πιο σημαντικό όπως είπε ο κύριος Κάρογιαν αν το ΔΗΚΟ παραμείνει στην κυβέρνηση και έχει λόγο στη λήψη αποφάσεων και ρόλο στον καθορισμό των εξελίξεων.

Οι 181 που έχουν δικαίωμα ψήφου:

-Τα 120 εκλελεγμένα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

-Τα 39 μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου.

-Οι 22 εκπρόσωποι κομματικών οργανώσεων όπως η πρόεδρος της ΓΟΔΗΚ και ο Πρόεδρος της ΝΕΔΗΚ, οι κομματικοί δήμαρχοι και εκπρόσωποι κομματικών φορέων.


Το σκηνικό μέχρι τώρα: 

Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, καλείται να επικυρώσει την απόφαση που έλαβε την περασμένη Παρασκευή το Εκτελεστικό Γραφείο.

Η απόφαση του ΕΓ εκφράζει την εκτίμηση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με τη συμφωνία του με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, ακύρωσε στην πράξη την προεκλογική συμφωνία που είχε με το ΔΗΚΟ και καλεί τους Υπουργούς του κόμματος, καθώς και τους Προέδρους των Ημικρατικών που προτάθηκαν από το ΔΗΚΟ, δηλαδή τους Προέδρους της ΑΗΚ, του ΚΟΤ και του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης, να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.

Η συνεδρία είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 4.30 το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΚΟ.

Πέραν της προσέγγισης Νικόλα Παπαδόπουλου που υπερίσχυσε στο Εκτελεστικό Γραφείο και της αντίθετης άποψης που εκφράζουν οι Μάριος Καρογιάν και άλλα μεγαλοστελέχη του κόμματος που επιθυμούν παραμονή στο κυβερνητικό σχήμα παρά τις διαφωνίες στο κυπριακό, υπάρχει και μια τρίτη τάση που θέλει το κόμμα να αντιπολιτεύεται εφ όλης της ύλης και όχι μόνο σε ότι σχετίζεται με το εθνικό θέμα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζεται επίσης για το τι στάση θα κρατήσουν διάφορα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τα οποία δυσαρεστηθήκαν από με τις χθεσινές αποφάσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου σχετικά με το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Εξάλλου ερωτηματικό παραμένει και η στάση που θα κρατήσουν οι Υπουργοί του ΔΗΚΟ αλλά και όσα στελέχη είναι αντίθετα στην απόφαση που θέλει το ΔΗΚΟ να αποχωρεί από το κυβερνητικό σχήμα.

Πηγή: newsit.com.cy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΔΗΚΟ: Σύντομα Συνέρχονται Τα Συλλογικά Όργανα Για Το Ανακοινωθέν

Χαμός Στην Κύπρο. Ομολογία-Σοκ Από Αναστασιάδη

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου