Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Τετέλεσται η Αρχή Κρατικών Εκθέσεων

Πράσινο φως δίνει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για την αναστολή των εργασιών της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων. 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λακκοτρύπης στον «Φ» κατά τη σημερινή συνεδρία του το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής για τον τερματισμό των εργασιών της.

Όπως τόνισε ο κ. Λακκοτρύπης, το Υπουργικό Συμβούλιο είναι ενήμερο για τη σχετική απόφαση και ήδη προγραμματίζονται οι επόμενες κινήσεις της Κυβέρνησης. Ως αποτέλεσμα της αναστολής των εργασιών της Αρχής, συνέχισε ο κ. Λακκοτρύπης, δεν τίθεται θέμα πραγματοποίησης της διεθνούς έκθεσης που προγραμματιζόταν για τον ερχόμενο Μάιο. Κύρια επιδίωξη της Κυβέρνησης στο παρόν στάδιο είναι να προστατέψει την περιουσία του κράτους από όσους την εποφθαλμιούν, σημείωσε ο υπουργός Εμπορίου. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα τρία τελευταία χρόνια το ΔΣ της Αρχής κατέθετε προϋπολογισμό με έλλειμμα που άγγιζε τα €1,3 εκατ. σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου.

Εξάλλου και το ΔΣ της Αρχής κρίνει επιτακτική ανάγκη το κλείσιμο της καθώς λόγω των αυξανόμενων οφειλών της δεν μπορεί να κρατηθεί στη ζωή. Οι υποχρεώσεις της Αρχής προς τρίτους ανέρχονται στα €1,2 εκατ. ενώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά της φτάνουν τα €6,5 εκατ. και υπάγονται στον συνεργατικό τομέα. Επιπλέον, η Αρχή αδυνατούσε να καταβάλει τους μισθούς στο προσωπικό της επί αρκετούς μήνες ενώ ως επιστέγασμα χρωστούσε και σημαντικό ποσό στις κοινωνικές ασφαλίσεις με αποτέλεσμα η ρευστότητα της Αρχής να βρίσκεται στο μηδέν. Σημειώνεται ωστόσο ότι τα περιουσιακά στοιχεία της Αρχής ξεπερνούν τα €50 εκατ.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι ένας από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους το συμβούλιο της Αρχής έκρινε ότι θα πρέπει να ανασταλούν οι εργασίες του οργανισμού είναι η μετάταξη εργαζομένων του σε άλλα τμήματα του δημόσιου τομέα. Δεν αποκλείεται ωστόσο όπως πληροφορούμαστε, να μην καταστεί δυνατόν ο δημόσιος τομέας να απορροφήσει και τους 21 υπαλλήλους της Αρχής.

- Source :  http://www.philenews.com

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου