Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Βρέθηκαν παντρεμένες χωρίς να το γνωρίζουν

Γυναίκες από τη Βουλγαρία βρέθηκαν παντρεμένες με αλλοδαπούς από τρίτες χώρες δίχως να το γνωρίζουν, ούτε καν είδαν ποτέ τους «συζύγους» τους. 

Αυτό αποκαλύπτεται από καταθέσεις που έδωσαν τρεις γυναίκες οι οποίες εντοπίστηκαν στη Λεμεσό, στο πλαίσιο ερευνών και ανακρίσεων για τη σπείρα που οργάνωνε εικονικούς γάμους με Πακιστανούς.

Τρεις από τις οκτώ συνολικά γυναίκες από τη Βουλγαρία, που εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα στη Λεμεσό, έχουν αναγνωριστεί ως θύματα εκμετάλλευσης και ήδη διαμένουν υπό προστασία στο κρατικό καταφύγιο. Οι γυναίκες αυτές, όπως θεωρεί η Αστυνομία, έχουν ξεγελαστεί, αφού δεν έχουν καν τελειώσει Γυμνάσιο, είναι αμόρφωτες και πίστευαν όταν θα έρχονταν στην Κύπρο, για να εργαστούν.

Το σοκαριστικό είναι πως όταν υπέγραφαν έγγραφα που τους παρουσίασαν κάποια πρόσωπα, είχαν την εντύπωση ότι ήταν τα κοντράτα για δουλειά. Έτσι βρέθηκαν παντρεμένες δίχως να το γνωρίζουν, μέχρι που εμφανίστηκε η Αστυνομία και αντελήφθησαν τι συνέβαινε. Ήδη η Αστυνομία έχει θέσει υπό κράτηση εννιά πρόσωπα, δύο από το Πακιστάν, δύο Ελληνοκύπριους και πέντε γυναίκες-νύφες από τη Βουλγαρία.

Παρόλο που οι συλληφθέντες ως ύποπτοι αρνούνται ανάμιξη, ωστόσο η Αστυνομία θεωρεί ότι κατέχει στοιχεία που δείχνουν ότι ετοιμάζονταν γάμοι μεταξύ αγνώστων προσώπων με σκοπό να πετύχουν κάποιοι την παραμονή τους εδώ. Ένας από τους συλληφθέντες συνεργάζεται με την Αστυνομία και έχει δώσει σημαντικά στοιχεία για τη δράση ορισμένων προσώπων για το πώς ετοιμάζονταν τα σχετικά έγγραφα, πώς έβρισκαν τις υποψήφιες νύφες και τι ποσά κυκλοφορούσαν.

Η υπόθεση που θεωρείται πολύ σοβαρή, αναμένεται ότι θα φθάσει στη Δικαιοσύνη αφού υπάρχουν επαρκή στοιχεία που δημιουργούν το νομικό υπόβαθρο για να προχωρήσει το ΤΑΕ Λευκωσίας με την ετοιμασία κατηγορητηρίων.

- Source : http://www.philenews.com

--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου