Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Προς σαρωτικές αλλαγές στην Αστυνομία - Οι αλλαγές αναμένονται να αγγίξουν την κορυφή της πυραμίδας

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν τη Δευτέρα στη Βουλή κατά τη μαζική κινητοποίηση στελεχών της ΑΗΚ στη διάρκεια συνεδρίας της Επ. Οικονομικών που συζητούσε το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις έφεραν στο φως δυο δεδομένα που σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ίσως οδηγήσουν σε ανακατατάξεις στην Αστυνομία.
Όπως πληροφορούμαστε:

Πρώτο: Στην Αστυνομία θεωρούν ότι το πρόβλημα προκλήθηκε λόγω των αρχικών λανθασμένων πληροφοριών που δόθηκαν ότι η εκδήλωση διαμαρτυρίας δεν ήταν υψηλού ρίσκου.

Δεύτερο: Πηγές εντός της κυβέρνησης αλλά και της Βουλής αποδίδουν τα γεγονότα στην έλλειψη επιχειρησιακής εμπειρίας των υψηλών στελεχών Αστυνομίας που χειρίζονται ανάλογα περιστατικά. Η αδυναμία αυτή φέρεται να ωθεί σε εξελίξεις στο Αστυνομικό Σώμα με την απομάκρυνση στελεχών και την τοποθέτηση σε συγκεκριμένα πόστα άλλων έμπειρων επιχειρησικά αξιωματικών.

Άλλη πηγή προερχόμενη απο το Σώμα χαρακτήρησε την κατάσταση στην Αστυνομία ως ''χρόνιο πρόβλημα'' το οποίο είναι αποτέλεσμα του γεγονότος το οποίο χαρακτηρίζουν οι "αστυνόμοι γραφιάδες''. Η ίδια πηγή με απόγνωση δήλωσε στην ''Κ'': " Μας διοικούν γραφιάδες χωρίς καμία επιχειρησιακή εμπειρία και ικανότητα, τα χέρια μας είναι δεμένα''. Συμφωνά με αξιόπιστες πηγές με τι οποίες είχε ενημέρωση η ''Κ'' το τελευταίο επεισόδιο φαίνεται να είναι ''η σταγόνα που ξεχύλησε το ποτήρι'' όσον αφορά τη γενικότερη αδυναμία που καταγράφεται στην επιχειρησιακή (αν)ικανότητα της αστυνομίας και πολιτικές πηγές ξακαθάρισαν πως ''ο Πρόεδρος έδειξε μέχρι σήμερα μεγάλη υπομονή η οποία λογικά έχει εξαντληθεί''. Πάντως η γενικότερη απογοήτευση προς την μειωμένη επιχειρησιακή ικανότητα της αστυνομίας δεν είναι άσχετη και με την έξαρση του οργανωμένου εγκλήματος αλλά και με την συνεχιζόμενη βία στα γήπεδα''.
Στον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου αναμένόταν να δοθεί απο χθές η έκθεση γεγονότων για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Βουλή.

Η έκθεση η οποία ανέλυσε το σχεδιασμό και την εκτέλεση της επιχείρησης που στήθηκε από την Αστυνομία και τον τρόπο που έδρασαν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στη σκηνή. Την έκθεση γεγονότων θα δώσει στον κ. Νικολάου ο Υπαρχηγός Αστυνομίας Ανδρέας Κυριάκου. Σημειώνεται ότι ή έκθεση ολοκληρώθηκε σε χρόνο – ρεκόρ μετά και από απαίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος χθες μίλησε για ανεπάρκεια των αστυνομικών μέτρων. Για την έκθεση θα ενημερωθεί και ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Πηγή: kathimerini.com.cy

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου