Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Τροπολογίες που ικανοποιούν την Cyta θα καταθέσει το ΔΗΚΟ

Μικρή χαραμάδα για άρση του συγκρουσιακού κλίματος τουλάχιστον στην Cyta άνοιξε η συνάντηση που είχαν πριν από λίγο οι πέντε συντεχνίες του τηλεπικοινωνιακού ημικρατικού οργανισμού με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος.

Σύμφωνα με συντεχνιακές πηγές που ήταν στην συνάντηση το ΔΗΚΟ στην αυριανή κρίσιμη Ολομέλεια όπου θα συζητηθεί το επίμαχο νομοσχέδιο θα καταθέσει τροπολογίες οι οποίες σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές της «Κ» ικανοποιούν τις ανησυχίες που εκφράζονται από πλευράς των συντεχνιών της Cyta

Συγκεκριμένα οι τροπολογίες που θα εισηγηθεί το ΔΗΚΟ προνοούν ότι:

Δεν ολοκληρώνεται καμία αποκρατικοποίηση ημικρατικού οργανισμού εάν δεν υπάρξει διαβούλευση με την Μικτή Συμβουλευτική Επιτροπή
Διασφαλίζονται εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα εργαζομένων.

Δεν μεταβάλλεται με οποιαδήποτε τρόπο ή ερμηνεία το ισχύουν νομοθετικό πλαίσιο που διασφαλίζει την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου όσων εργάζονται σε οποιαδήποτε φορέα που υπόκειται σε αποκρατικοποίηση.

Δείτε το πλήρες κείμενο των τροπολογιών του ΔΗΚΟ
Εγγραφο ΕΝΑ
Εγγραφο ΔΥΟ
Εγγραφο ΤΡΙΑ

Αναβολή της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη εισηγήθηκαν στις συντεχνίες Cyta ΑΗΚ και Αρχή Λιμένων το ΑΚΕΛ η ΕΔΕΚ οι Οικολόγοι και η Συμμαχία Πολιτών σε συνάντηση που είχαν πριν από λίγο στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Τα τέσσερα κόμματα παρέδωσαν στις συντεχνίες σχετικό σχέδιο ψηφίσματος το οποίο θα καταθέσουν στην αυριανή Ολομέλεια της Βουλής.

Με το προτεινόμενο Σχέδιο συμφωνούν οι συντεχνίες στην ΑΗΚ ενώ οι συντεχνίες στην Cyta θεωρούν ότι αν γίνουν αποδεκτές του τροπολογίες του ΔΗΚΟ αυτές ικανοποιούν τις ανησυχίες που εκφράζουν επί του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις.


Source :www.kathimerini.com.cy

--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου