Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Η Κύπρος ήρθε πρώτη σε Ευρωπαϊκή λίστα για τις κακοποιήσεις ζώων και παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους

Ο πρώτος και πιο συχνός παραβάτης για τα δικαιώματα των ζώων, είναι η Κύπρος, σύμφωνα με την «Ευρωπαϊκή Εταιρεία για την Ευημερία Σκυλιών και Άλλων Ζώων» ( ESDAW , ), η οποία αποτελείται από μία ομάδα «συγγραφέων , φοιτητών, επαγγελματιών, ακτιβιστών και άλλων πολιτών από διάφορα μέρη της Ευρώπης.

Όπως αναφέρεται στη σελίδα της ESDAW, «Η έλλειψη προσανατολισμού καλής διαβίωσης και πληροφόρησης για τα ζώα, είναι ανησυχητικά μεγάλη, σε μία χώρα που θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες του τουρισμού».

Μάλιστα καλεί τους Ευρωπαίους τουρίστες, να ασκήσουν πίεση σε τουριστικούς πράκτορες, ώστε να θέσουν επιτακτικά το θέμα της αμέλειας και κακοποίησης ζώων στην Κύπρο, προειδοποιώντας την κυβέρνηση, ότι αυτό θα έχει συνέπειες στο τουριστικό της προϊόν .

Η ESDAW, επισημαίνει ότι η άποψη της χώρας, σχετικά με το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται τα ζώα, δεν ταιριάζει με τους νόμους της καλής διαβίωσης των ζώων και κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται, ή να κάνει τίποτα για τα ζώα.

Ισχυρίζεται επίσης ότι οι νομοθεσίες για τα ζώα παραβιάζονται καθημερινά, επιτρέποντας τη συνέχιση της ταλαιπωρίας τους, την στιγμή που οι αρμόδιοι παραμένουν αδρανείς. «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για όσους δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και αδυνατούν να εφαρμόσουν τη νομοθεσία περί καλής διαβίωσης των ζώων . Η Κύπρος είναι πλέον μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα πρέπει να ακολουθεί όλους τους νόμους, ως κράτος μέλος», αναφέρει η Ευρωπαϊκή Εταιρεία.

Οι ακτιβιστές επισημαίνουν παράλληλα ότι τα σκυλιά σε όλο το νησί βρίσκονται αλυσοδεμένα, η εγκλωβισμένα 24 ώρες την ημέρα ( συχνά από τους κυνηγούς ) , χωρίς τροφή , νερό ή καταφύγιο από .

Όπως αναφέρουν, «τα σκυλιά στην Κύπρο, κυκλοφορούν μόνο για να κυνηγήσουν, γίνονται θύματα κακοποίησης και ξυλοδαρμού, ή θανατώνονται με μία σφαίρα στο κεφάλι, με το τέλος της θηρευτικής περιόδου».

Επιπλέον, επισημαίνουν ότι, γαϊδούρια και άλογα μένουν δεμένα στη ζέστη , χωρίς καθόλου σκιά, ή νερό, ενώ παρά το γεγονός ότι θεωρούνται παράνομα, οποιοσδήποτε, επισημαίνει η ESDAW, μπορεί να αγοράσει τα δηλητήρια «Lanate» και «Furadan».

«Οι γάτες και οι σκύλοι δηλητηριάζονται και υποφέρουν ένα μαρτυρικό θάνατο . Ωστόσο, η αστυνομία δεν ανταποκρίνεται εύκολα σε κλήσεις για βοήθεια, η εξιχνίαση μίας δολοφονίας ζώου» καταλήγει η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ευημερίας των Ζώων.

-> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---


Source : http://www.tothemaonline.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου