Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Αποφασίζουν αύριο οι εργαζόμενοι στην ΑΛΚ για μέτρα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις

Αύριο αναμένεται να αποφασίσουν οι υπάλληλοι στην Αρχή Λιμένων σχετικά με πιθανά μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν ως αντίδραση στην ιδιωτικοποίηση της Αρχής, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γλαύκος Κωνσταντίνου, Γραμματέας της Κλαδικής Επιτροπής της ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ στην Αρχή Λιμένων.


Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, σήμερα στις έντεκα οι συντεχνίες της Αρχής θα έχουν συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών για το θέμα των τροποποιήσεων που έχουν γίνει στους όρους εργοδότησης των υπαλλήλων της Αρχής Λιμένων και αφορούν την υπερωριακή ανταμοιβή, αποκοπές επιδομάτων και άλλων ωφελημάτων.

Ήδη οι υπάλληλοι στην Αρχή Λιμένων απέχουν από την υπερωριακή απασχόληση ως αντίδραση στις πιο πάνω τροποποιήσεις των όρων εργοδότησης.Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Κωνσταντίνου, για αύριο έχουν καθοριστεί τοπικές γενικές συνελεύσεις κατά τις οποίες οι συντεχνίες της Αρχής θα ενημερώσουν τα μέλη τους για τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης με το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ οι συντεχνίες θα υποβάλουν και εισηγήσεις στα μέλη τους για τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν ως αντίδραση στις ιδιωτικοποιήσεις.

Οι τοπικές γενικές συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν στις 8 το πρωί στο λιμάνι Λεμεσού, στις 12 το μεσημέρι στο λιμάνι Λάρνακας και στις 2μμ στα κεντρικά γραφεία της ΑΛΚ, στη Λευκωσία.Ο Γλαύκος Κωνσταντίνου επανέλαβε τη θέση της ΣΗΔΗΚΕΚ εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων και ανέφερε πως ούτε και οι νέες πρόνοιες που έχουν συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο θα πρέπει να ικανοποιούν τις συντεχνίες που ζητούν συμμετοχή στη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων με στόχο να παρακολουθούν το εύρος τους.

Αναφορικά με την αποχή των υπαλλήλων στην Αρχή Λιμένων από την υπερωριακή απασχόληση, ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι από αυτήν επηρεάζονται κάποια πλοία το Σάββατο και τις Κυριακές. Απαίτηση των υπαλλήλων, είπε, ήταν να συμπληρωθούν οι βάρδιες οι οποίες είναι υποστελεχωμένες «εξ υπαιτιότητας της Αρχής Λιμένων», με αποτέλεσμα να αναγκάζονται υπάλληλοι της πρωινής βάρδιας να εργαστούν υπερωρία για να συμπληρωθεί η απογευματινή βάρδια.Όπως ανέφερε, η Αρχή Λιμένων «μπορούσε να φροντίσει έστω και εκ των υστέρων να συμπληρώσει αυτές τις βάρδιες», καθώς η υπηρεσία έχει τη δυνατότητα να προσλάβει 15-20 υπαλλήλους, ακόμα και με αγορά υπηρεσιών.

- Source :  http://www.tothemaonline.com

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου