Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Μυστηριώδης "εξαφάνιση" ιστοσελίδας συναλλαγών bitcoin - Κλονίζεται η αξιοπιστία του νομίσματος

Η δημοφιλής ιστοσελίδα συναλλαγών του bitcoin, Mt. Gox εμφανιζόταν κενή την Δευτέρα το απόγευμα, με αναφορές να κάνουν λόγο για αναστολή των διαπραγματεύσεων νωρίτερα και διαγραφή του site.

To Business Insider επικαλούμενο πελάτες που χρησιμοποιούν της πλατφόρμα, ανέφερε ότι η δραστηριότητα είχε απενεργοποιηθεί ενώ δύο sites που παρακολουθούν τις συναλλαγές του Mt. Gox ανέφεραν ότι δεν υπήρχε καμία δραστηριότητα. Ο λογαριασμός στο twitter εμφανίζεται με σβησμένα όλα τα tweets.

Δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε ότι ολόκληρο το site — mtgox.com — φαίνεται να έχει διαγραφεί. Προηγήθηκε η αιφνιδιαστική παραίτηση των στελεχών της Gox από το Bitcoin Foundation. Την εξαφάνιση του Mt. Gox ακολούθησε κοινή ανακοίνωση έξι μεγάλων ιστοσελίδων ανταλλαγής Bitcoin, ότι εργάζονται για να διαβεβαιώσουν τους πελάτες τους ότι τα κεφάλαια είναι υπό τον έλεγχό τους και ότι οι συναλλαγές πραγματοποιούνται με ασφάλεια.

Είναι μια «στρατηγική κρίση» υποστηρίζει μια φήμη που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο καθώς ένα εσωτερικό έγγραφο του Mt.Gox αναφέρει ότι λείπουν περισσότερα από 740.000 Bitcoins από την σελίδα-ανταλλακτήριο, η οποία πάγωσε όλες τις αναλήψεις νωρίτερα αυτό το μήνα.

Σε άλλο δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει ότι οι εταιρίες Blockchain.info, exchanges Bitstamp, BTC China και Kraken, αλλά και η Coinbase μαζί με την Circle Internet Financia — εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία στηλιτεύουν την αναξιοπιστία του Mt. Gox.
“Αυτή η τραγική παραβίαση της εμπιστοσύνης των χρηστών του Mt. Gox ήταν αποτέλεσμα των πράξεων μιας μόνο εταιρίας και δεν αντικατοπτρίζει την ανθεκτικότητα ή την αξία του bitcoin ή τη βιομηχανία του ψηφιακού νομίσματος,” αναφέρεται στην ανακοίνωση.



Πηγή:  http://www.newmoney.gr/

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου