Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Μεγάλες αλλαγές στη σύνθεση του Υπουργικού

Μεγάλες αλλαγές φαίνεται να ετοιμάζονται στη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου, με τις πληροφορίες και την ονοματολογία να δίνουν και να παίρνουν αλλά την ίδια ώρα με το Προεδρικό να διαψεύδει πως έγινε «έστω και η παραμικρή κουβέντα» για το θέμα του ανασχηματισμού.

Ωστόσο η ονοματολογία άρχισε να φουντώνει, αφού εντός των επόμενων ημερών, «θέλοντας και μη», το Προεδρικό και ο Νίκος Αναστασιάδης θα πρέπει να εισέλθουν στο δια ταύτα και να αποφασίσουν τα νέα πρόσωπα του υπουργικού καθώς και το κατά πόσο τελικά θα πρόκειται να γίνουν κινήσεις για ευρύτερο ανασχηματισμό και ανταλλαγή χαρτοφυλακίων μεταξύ των υφιστάμενων υπουργών.

Γυναίκες και υπερκομματικοί
Γίνεται κατανοητό ότι Προεδρικό και Πινδάρου θα εξετάσουν το ενδεχόμενο για υπερκομματικούς διορισμούς, ώστε να δοθεί το μήνυμα ότι η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη δεν είναι «μονοκομματική». Πρόσωπα από τις «παρυφές» των κομμάτων ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ θεωρούνται ως «ελκυστικά» προς διορισμό αλλά και τα βλέμματα βρίσκονται και σε υπερκομματικά πρόσωπα. Ακόμη αναμένεται ότι ανάμεσα στους διορισμούς θα είναι και γυναίκες, έτσι ώστε ο Νίκος Αναστασιάδης να «διορθώσει» την σύνθεση του Υπουργικού, το οποίο ως γνωστό σχηματίστηκε αρχικά χωρίς την παρουσία γυναίκας ενώ η κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου διορίστηκε μετά την παραίτηση του Μ. Σαρρή και την μετακίνηση του Χάρη Γεωργιάδη στο υπουργείο οικονομικών.

Η ονοματολογία
Μεταξύ άλλων για διορισμό στη θέση του υπουργού ακούγονται οι:

Αλεξάνδρα Ατταλίδου,
Αλεξάνδρα Γαλανού,
Χρυστάλλα Γιωρκάτζη,
Ανδρέας Πενταράς,
Μάνθος Μαυρομμάτης,
Νίκος Τορναρίτης,
Φίλιππος Πατσαλής,
Γιώργος Παμπορίδης,
Μιχάλης Γιωργάλλας,
Χαράλαμπος Μπρούντζος

Παράλληλα φαίνεται να γίνονται σκέψεις για εσωτερικές μετακινήσεις με τον Σωκράτη Χάσικο να προκρίνεται για το Υπουργείο Άμυνας ή ακόμη και για Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κάτι που αν γίνει θα προκαλέσει μετακίνηση του Κωνσταντίνου Πετρίδη σε υπουργείο. Επίσης το όνομα του Τάσου Μητσόπουλου και του Νίκου Κουγιάλη εμφανίζονται να είναι μεταξύ αυτών που ενδεχομένως να αλλάξουν χαρτοφυλάκια σε άλλα υπουργεία. «Αμετακίνητοι» κρίνονται οι Χάρης Γεωργιάδης και Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Στο μεταξύ διεργασίες λίαν συντόμως θα πρέπει να γίνουν και για την θέση του Επιτρόπου στην ΕΕ. Επικρατέστεροι για τη θέση είναι οι Ι. Κασουλίδης και Χ. Στυλιανίδης, με τον υπεξ ωστόσο να έχει τον πρώτο λόγο. Άγνωστο εάν ο Νίκος Αναστασιάδης θα ήθελε ένα εκ των δύο στις Βρυξέλλες ενόψει και των εξελίξεων στο κυπριακό, αφού και οι δυο κρίνονται ως από τους βασικότερους συνεργάτες του Προέδρου της Δημοκρατίας και στα θέματα του κυπριακού. Σε περίπτωση πάντως που ο Ι. Κασουλίδης αναλάβει καθήκοντα Επιτρόπου τότε στο υπεξ ενδεχομένως να μετακινηθεί ο Χ. Στυλιανίδης ή ο Ν. Χριστοδουλίδης (διευθυντής διπλωματικού γραφείου Προέδρου) ενώ στην πρώτη περίπτωση τότε στην θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, πιθανότατα να μετακινηθεί ο Τάσος Μητσόπουλος.

Σφίγγα το Προεδρικό
Είναι κατανοητό παράλληλα πως εκ των πραγμάτων, και εφόσον βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα η τελική απόφαση του ΔΗΚΟ για αποχώρηση ή μη, το Προεδρικό εμφανίζεται κατηγορηματικό ως προς τα διάφορα σενάρια που γράφονται. «Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα και πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να διευκρινίσει ότι πριν την τελική απόφαση των συλλογικών οργάνων του Δημοκρατικού Κόμματος, δεν ασχολείται με θέμα ανασχηματισμού», σημείωνε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε γραπτή του δήλωση. Την ίδια ώρα, ο Χρήστος Στυλιανίδης σημείωσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την ηγεσία, τους αξιωματούχους, τα μέλη και τον κόσμο του Δημοκρατικού Κόμματος, για την αγαστή συνεργασία σε αυτό τον πρώτο δύσκολο χρόνο της διακυβέρνησης».

Συνεργάτες του Νίκου Αναστασιάδη ήταν κατηγορηματικοί όταν κλήθηκαν από την «Κ» να σχολιάσουν τα του περί ανασχηματισμού. «Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα αυτή τη στιγμή. Ούτε και μισή κουβέντα δεν έγινε για αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο», ήταν μερικά εκ των σχόλιων τους. 

Source : www.kathimerini.com.cy

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου