Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

To Reuters προβάλει το θέμα με τις καταγγελίες της Ε. Χαραλαμπίδου για παρατυπίες της Marfin με την Commerzbank

Διεθνή πρακτορεία όπως το Reuters και το Bloomberg, προβάλουν στα κύρια θέματα τους, τη δράση που ανέλαβε η γερμανική τραπεζική εποπτική αρχή, σε χρόνο ρεκόρ, μετά την κοινοποίηση του θέματος των καταγγελιών από την Βουλευτή του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου για αγορές από πλευράς της πρώην Λαϊκής, μετοχών της, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και η γερμανική Commerzbank.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Reuters, oι ρυθμιστικές Αρχές της Κύπρου, ερευνούν τις συναλλαγές που έχουν γίνει μέχρι τώρα από την Λαϊκή, με την μεσολάβηση και εμπλοκή της γερμανικής Commerzbank, μετά και τις δηλώσεις της Βουλευτού Ειρήνης Χαραλαμπίδου ότι οι συμφωνίες που έγιναν, συγκρούονται με τη νομοθεσία που υπαγορεύει ότι μία εταιρεία δεν μπορεί να προβαίνει σε αγορά δικών της μετοχών.

Η κ. Χαραλαμπίσου απέστειλε επιστολή προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Ομοσπονδιακή Εποπτική Αρχή για το Χρηματοπιστωτικό Τομέα της Γερμανίας, Bafin, όπως αναφέρει το Reuters, υποδεικνύοντας ότι η Commerzbank πούλησε δύο δομημένα προϊόντα τα οποία ενήργησαν ως οχήματα για την αγορά ιδίων μετοχών από την Λαϊκή και τις θυγατρικές της. Η κ. Δήμητρα Καλογήρου, δήλωσε στο Reuters ότι, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε συνεργασία με τις γερμανικές ρυθμιστικές αρχές, διερευνούν την εν λόγω καταγγελία ούτως ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχει παραβίαση των νόμοθεσιών.

Παράλληλα υπέδειξε ότι έχουν ζητηθεί πληροφορίες από την Bafin , εξαιτίας της εμπλοκής του ονόματος γερμανικής τράπεζας, ωστόσο η BaFin αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός. Το Reuters, συμπληρώνει ότι εκπρόσωπος της Commerzbank, αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τις επενδύσεις σε χρεόγραφα , λέγοντας ότι θα ήταν παραβίαση της εμπιστευτικότητας έναντι του πελάτη της, αναφέροντας ότι η αρχική έρευνα της τράπεζας έδειξε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για κάποιο αδίκημα από την Commerzbank.

Πηγή: www.tothemaonline.com

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου