Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Στο Λονδίνο το απόγευμα ο Πρόεδρος

Για τετραήμερη επίσκεψη στο Λονδίνο, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας, αναχωρεί στις 10 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προσκεκλημένος της βρετανικής κυβέρνησης.


Τον Πρόεδρο θα συνοδεύουν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών, Ενέργειας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, o Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΞ, ο Διευθυντής του Διπλωματικού του Γραφείου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αφιχθεί στο Λονδίνο το απόγευμα και το βράδυ θα παραστεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, η οποία θα παραθέσει δείπνο προς τιμή του.

Αύριο το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η συνοδεία του θα παρακαθίσουν σε πρόγευμα εργασίας με τον Βρετανό ΥΠΕΞ, Ουίλιαμ Χέιγκ.

Αύριο το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, με τον οποίο αναμένεται να συζητήσουν θέματα, που αφορούν τις διμερείς σχέσεις και τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυσή τους, τις σχέσεις των δύο χωρών στο ευρύτερο επίπεδο της ΕΕ, το Κυπριακό, την οικονομική συνεργασία και θέματα που άπτονται γενικότερα της οικονομίας και των επενδύσεων, καθώς και ζητήματα ενέργειας.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του ο Υπουργός Ενέργειας Μάικλ Φάλον.

Την Πέμπτη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει πρόγευμα εργασίας με μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι Υπουργοί που τον συνοδεύουν θα έχουν χωριστές επαφές και θα δώσουν συνεντεύξεις σε βρετανικά ΜΜΕ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η συνοδεία του θα επιστρέψουν στην Κύπρο το βράδυ της Παρασκευής.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας προσέλκυσης επενδύσεων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επισκεφθεί την ερχόμενη βδομάδα Ολλανδία και στο τέλος του μήνα το Κατάρ.


--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<---

- Source : http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου