Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Αποκλειστικά πλάνα απο σοβαρά επεισόδια με μαθητές και αστυνομικούς

Πετροβολισμός σε λεωφορεία επεισόδια ξέσπασαν έξω από την πρώτη τεχνική σχολή Λευκωσία όταν μαθητές επιχείρησαν να ανακόψουν την πορεία διερχόμενων λεωφορείων του ΟΣΕΛ.





Μέλη της ΜΜΑΔ με αντιδιαδηλωτικη εξάρτηση έφτασαν στην σκηνή και προσπάθησαν να αποκαταστήσουν την τάξη. Μαθητές και αστυνομικοί πιάστηκαν στα χέρια. Στη συνέχεια μαθητές επιτέθηκαν με πέτρες προκαλώντας ζημιές σε διερχόμενα αυτοκίνητα.
Από τα επεισόδια είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δυο μαθητές και ένας αστυνομικός. 

Νωρίτερα
Καταγγελία: Κατέβασαν μαθητές χωρίς εισητήριο από τα λεωφορεία
Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Συνδέσμων Γονέων Τεχνικών σχολών, Κυριάκος Σιακαλής, κατήγγειλε ότι σχολικά λεωφορεία δεν μετέφεραν μαθητές χωρίς εισιτήριο καθώς και ότι σε άλλη περίπτωση, οδηγός λεωφορείου κατέβασε μαθητές που δεν είχαν εισιτήρια στη μέση της διαδρομής για το σχολείο
Συγκεκριμένα, κατήγγειλε ότι την Τρίτη στη Λάρνακα, στην περιοχή Καλού Χωριού Αραδίππου στη Λάρνακα , τα σχολικά λεωφορεία  δε μετέφεραν μαθητές χωρίς εισιτήριο.
Εν υω μεταξύ χθες στην περιοχή Περβολιών – Κιτίου, όπως λέει ο κ. Σιακαλής, λεωφορείο σταμάτησε στη μέση της διαδρομής, μπήκε ο ελεγκτής και ζήτησε εισιτήρια από τους μαθητές. Όταν λοιπόν, διαπίστωσε ότι δεν είχαν, τους κατέβασε από το λεωφορείο, δίχως να σκεφτεί την ασφάλεια τους.
Ο Υπουργός Συγκοινωνιών, Τάσος Μητσόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες είπε ότι δεν τις έχει υπόψιν του και ότι θα τις διερευνήσει και προσωπικά. Υπενθύμισε ότι το Υπουργείο έχει δώσει οδηγίες σε επόπτες και ελεγκτές να είναι ελαστικοί και κανένας μαθητής να μη μείνει έξω από λεωφορείο.   

Πηγή: ant1iwo.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου