Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Κάποιοι γιατροί έστειλαν τον όρκο του Ιπποκράτη στα...αζήτητα μετά τις 11:00 το πρωί

Κόντρα του Υπουργού Υγείας με τους γιατρούς του δημοσίου άνοιξε με την περιβόητη υπόθεση του ορίου των 30 ασθενών ανά ημέρα.

"Κάποιοι γιατροί παρεξήγησαν το όριο των 30 ασθενών στο οποίο αναφέρεται η εγκύκλιος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών περί του ορίου των 30 ασθένων ανα ιατρό ημερησίως" ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Πετρίδης.

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος, συμπλήρωσε ο Υπουργός, βρίσκεται εν ισχύ πολλά χρόνια τώρα, και εξυπηρετούσε συγκεκριμένο σκοπό, καθώς ήταν αδύνατο να ανταποκριθούν σωστά στα καθήκοντά τους ιατροί οι οποίοι έβλεπαν σε ημερήσια βάση 60 έως και 70 ασθενείς. Αυτό ήταν απαράδεκτη τακτική, καθώς θα μπορούσαν να προβούν σε λάθος εκτιμήσεις και διαγνώσεις...

Διεθνής άλλωστε είναι η πρακτική η οποία και ορίζει ως όριο τους 25-30 ασθενείς ημερησίως και γι' αυτό στην Κύπρο εκδόθηκε και η συγκεκριμενη εγκύκλιος.

Όμως σύμφωνα με τις καταγγελίες ασθενών, όπως αναφέρει ο υπουργός Υγείας, καταγγέλουν όλο και περισσότερες περιπτώσεις ιατρών οι οποίοι...το κλείνουν από τις 11:00 το πρωί, μόλις δηλαδή συμπληρώσουν τους 25-30 ασθενείς, ανεξαρτήτως βαρύτητας ή σοβαρότητας του εξεταζόμενου περιστατικού.

"Κάποιοι μάλιστα φαίνεται να εγκαταλείπουν τον χώρο εργασίας τους, στα εξωτερικά ιατρεία, πριν καν την συμπλήρωση του καθιερωμένου ωραρίου τους".

Και φυσικά δεν μπορεί να θεωρείται ως εξέταση μια απλή θεώρηση συνταγής φαρμάκων, με τον Υπουργό να ξεκαθαρίζει πως δεν θα γίνονται ανεκτά φαινόμενα όπως αυτά που σημειώθηκαν στην Λεμεσό, καθώς "το ωράριο το οποίο πρέπει να τηρείται από όλους και χωρίς εξαιρέσεις."

Πηγή: newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου