Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Αμερικανός πρέσβης: 3% στο ΑΕΠ άμα τη λύση

Στα οικονομικά οφέλη της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος εστίασε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζόν Κόνινγκ, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

O κ. Κόνινγκ έκανε λόγο για μια συμβολή στο ΑΕΠ κατά 3% και στη δημιουργία 30.000 θέσεων εργασίας σε διάστημα 5 ετών και κάλεσε τις δυο κοινότητες να επιδείξουν θάρρος και να προχωρήσουν στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Την επομένη της λύσης περίεγραψε ένα καλύτερο αύριο στην οικονομία, εκτιμώντας οτι θα υπάρξουν επενδύσεις στη χώρα και ειδικότερα απο αμερικάνικα κεφάλαια.

Απευθυνόμενος προς την ελληνοκυπριακή πλευρά ανέφερε οτι η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος με την τρόικα έδειξε οτι οι Κύπριοι ξέρουν να λαμβάνουν αποφάσεις, ειναι πραγματιστές, και αυτός ο πραγματισμός πρέπει να επιδειχθεί και στο κυπριακό.

«Είναι (οι Κύπριοι) ρεαλιστές και πρόθυμοι να κάνουν την δουλειά που χρειάζεται για να σώσουν την οικονομία τους. Θα πρέπει να είναι ρεαλιστές και πρόθυμοι να κάνουν την εργασία που χρειάζεται για να επανενώσουν το νησί τους», σημείωσε.

Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία, τόνισε.

Source : www,kathimeri.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου