Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Α.Κυπριανού: ''Οι ιδιωτικοποιήσεις καταστροφή της οικονομίας''

Nέα αντιπαράθεση γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ και του Αρχιεπισκόπου με φόντο τις ιδιωτικοποιήσεις.

 Σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι η ιδιωτικοποίηση των Ημικρατικών Οργανισμών θα αποτελεί μόνιμη καταστροφή της κυπριακής οικονομίας. Παράλληλα, ανέφερε ότι αυτά τα ζητήματα δεν είναι της αρμοδιότητας του Αρχιεπισκόπου.

Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου σύμφωνα με τις οποίες είναι καλύτερα οι Ημικρατικοί Οργανισμοί να περάσουν στα χέρια των ιδιωτών παρά να παραμείνουν στα χέρια των κομμάτων, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «ειλικρινά διερωτώμαι γιατί ο Μακαριότατος πρέπει να τοποθετείται σ’ αυτά τα ζητήματα. Δεν είναι της αρμοδιότητας του, δεν είναι ζητήματα στα οποία θεωρώ ότι η Εκκλησία πρέπει να έχει ανάμειξη».

Πρόσθεσε ότι «έχουμε τις δικές μας πάγιες θέσεις σ΄ αυτά τα ζητήματα και επιμένουμε ότι η ιδιωτικοποίηση των Ημικρατικών Οργανισμών θα αποτελεί μόνιμη καταστροφή της κυπριακής οικονομίας. Δεν είναι κάτι που θα μπορέσουμε εύκολα να αναιρέσουμε στην εξέλιξη των χρόνων», είπε.

«Χρειάζονται εξυγίανση οι Ημικρατικοί Οργανισμοί, χρειάζεται να θεσπίσουμε κριτήρια που να εξασφαλίζουν μια καλύτερη συμμετοχή στα διοικητικά συμβούλια, χρειάζεται να τους παραχωρήσουμε μεγαλύτερη ευελιξία σε ότι αφορά τη λήψη αποφάσεων, αλλά και ταυτόχρονα χρειάζεται να εξασφαλίσουμε ότι θα παραμείνει το καθεστώς τους ως είναι για να μπορούν να προσφέρουν τις τεράστιες υπηρεσίες τις οποίες διαχρονικά πρόσφεραν στην κυπριακή κοινωνία», κατέληξε ο κ. Κυπριανού.

Source : www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου