Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ολοκληρώθηκαν τρεις νέες συγχωνεύσεις ΣΠΙ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τρείς νέες συγχωνεύσεις Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων στο πλαίσιο του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα.

Ανακοίνωση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας αναφέρει ότι το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013, η ΣΠΕ Ταμασσού & Μαχαιρά αποδέχτηκε τη ΣΠΕ Πίστεως, το Σ.Τ. Πιτσιλιάς Λευκωσίας Λτδ, τη ΣΠΕ Ορεινής, τη ΣΠΕ Παλαιχωρίου, και τη ΣΠΕ Μαδαρής.

H νέα οντότητα φέρει το όνομα ΣΠΕ Ταμασσού - Ορεινής και Πιτσιλιάς Λτδ. To σύνολο του ενεργητικού της νέας εταιρείας ανέρχεται περίπου στα 449 εκατ. και έχει πέραν των 80 χιλιάδων πελατών.

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013, το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Υπαλλήλων Α.ΤΗ.Κ. Λτδ αποδέχτηκε, όπως αναφέρεται, το Σ.Τ. Υπαλλήλων Α.Η.Κ. Λτδ και το Σ.Τ. Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου Λτδ.

Η νέα οντότητα φέρει το όνομα Συνεργατικό Ταμιευτήριο Υπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών, Ενέργειας και Τραπεζών. Το σύνολο του ενεργητικού της νέας εταιρείας ανέρχεται περίπου στα 432 εκατ. και έχει πέραν των 27 χιλιάδων πελατών.

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013, το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Δασκάλων Λτδ αποδέχτηκε το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΣΤΕΛΜΕΚ) Λτδ.

Η νέα οντότητα φέρει το όνομα Συνεργατικό Ταμιευτήριο Εκπαιδευτικών Κύπρου Λτδ. Το σύνολο του ενεργητικού της ανέρχεται περίπου στα 799 εκατ. και έχει πέραν των 14 χιλιάδων πελατών.

Από τις 12 Οκτωβρίου 2013 που άρχισε η διαδικασία των συγχωνεύσεων, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 8 συγχωνεύσεις και το σύνολο των ΣΠΙ έχει μειωθεί από 93 σε 55.

- Source : http://www.philenews.com/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου