Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Στο 47,5% το κούρεμα – ενημερώθηκαν οι εμπλεκόμενοι

Κεντρική τράπεζα και Τρόικα συμφώνησαν και ενημέρωσαν και την κυβέρνηση πως το κούρεμα των καταθέσεων στην τράπεζα Κύπρου θα είναι της τάξης του 47,5%.

Η επίσημη ανακοίνωση από την Κεντρική θα γίνει αύριο, όπως αποφασίστηκε μετά από σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων που έγινε το μεσημέρι, ώστε να ολοκληρωθούν και τα διατάγματα για έξοδο της Τράπεζας Κύπρου, από το καθεστώς εξυγίανσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και σήμερα η κυβέρνηση διατύπωσε την θέση ότι το κούρεμα έπρεπε να είναι της τάξης του 45%.

Μετά το κούρεμα, τα υπόλοιπα κεφάλαια, θα παραμείνουν ως καταθέσεις, αλλά θα υπάρχουν χρονικοί περιορισμοί στην απόσυρσή τους.

Για την απόσυρση θα εκδοθεί πολύ σύντομα ειδικό διάταγμα, με το οποίο η Κεντρική τράπεζα θα εξηγεί πότε και πως οι καταθέτες θα μπορούν να αποσύρουν τα χρήματα τους.
Για το θέμα του Συνεργατισμού, ο στόχος είναι σήμερα να υπάρξει συμφωνία. Αναζητείται φόρμουλα, προκειμένου το ύψος του επιτοκίου για το 1,5 δις που θα δανείσει το κράτος στον Συνεργατισμό για την ανακεφαλαιοποίηση του, μέσω του προγράμματος βοήθειας, να μην φθάσει σε πολύ ψηλά επίπεδα.
Source: www.cytoday.eu

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου