Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Κινδύνεψαν να πνιγούν 3 ανήλικα παιδιά στο Λατσί από την θαλασσοταραχή

Με αφορμή τον παραλίγο πνιγμό τριών ανήλικων παιδιών στην πολυσύχναστη παραλία στο Λατσί, η βουλευτής Λευκωσίας Ρούλλα Μαυρονικόλα με ανακοίνωση της καταγγέλλει το περιστατικό και θίγει το θέμα των ωραρίων εργασίας των ναυαγοσωστών.

Όπως περιγράφει η ανακοίνωση στην παραλία εργάζονται ναυαγοσώστες όμως το οράριο εργασίας τους αφήνει ερωτηματικά. Η προσέλευση των ναυαγοσωστών είναι στις 11 το πρωί και η επίβλεψη τελειώνει στις 6 το απόγευμα και το βασικό ερώτημα είναι κατά πόσο μπορούν οι πολίτες να κολυμπήσουν με ασφάλεια στη συγκεκριμένη παραλία πριν από τις 11:00 το πρωί ή μετά τις 6:00 το απόγευμα.

Το περιστατικό κατήγγειλαν πολίτες στους βουλευτές της ΕΔΕΚ Φ. Σαρίκα και Ρ. Μαυρονικόλα.

Το newsit.com.cy επικοινώνησε με την βουλευτή της ΕΔΕΚ η οποία μας ανέφερε ότι η καταγγελία αφορούσε 3 ανήλικα παιδιά τα οποία κινδύνευαν από την ξαφνική θαλασσοταραχή. Ευτύχημα είναι που δεν θρηνήσαμε θύματα μιας και η παρέμβαση των λουομένων ήταν άμεση.

Το γεγονός αυτό εξόργισε τους λουόμενους ενώ προς έκπληξη τους διαπίστωσαν ότι ο ναυαγοσώστης έπιασε δουλειά στις 11 το πρωί. Τότε ανυψώθηκε και η κόκκινη σημαία.

Η Σχετική νομοθεσία για αλλαγή στα ωράρια βάρδιας των ναυαγοσωστών, σύμφωνα με την κ. Μαυρονικόλα έχει αποσυρθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και αναμένεται ακόμη να τεθεί ενώπιον της βουλής. Η βουλευτής κατάθεσε ερωτήματα προς το αρμόδιο υπουργείο αλλά και την βουλή.

Δείτε πιο κάτω την ανακοίνωση τύπου της βουλευτού την οποία ανάρτησε και στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook.



Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου