Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

WTA: Απογοήτευσε η Στίφενς

Προερχόμενη απο την εξαιρετική της πορεία έως τα προημιτελικά του Wimbledon, η Σλόαν Στίφενς απέτυχε να κερδίσει στην πρεμιέρα της στο Citi Open της Ουάσινγκτον και γνώρισε τον πρόωρο αποκλεισμό απ'την Όλγα Πουτσκοβα.

Μόνο η Μέλανι Ουντάν κράτησε ψηλά την Αμερικανική σημαία, στην πρεμιέρα του γυναικείου International τουρνουά στην Ουάσινγκτον, που διεξάγεται παράλληλα με το τουρνουά των ανδρών.

Πέντε Αμερικανίδες αγωνίστηκαν τη Δευτέρα για τον 1ο γύρο του Citi Open και μόνο μία κατάφερε να προκριθεί στο 2ο γύρο της hard court διοργάνωσης που ανήκει στη σειρά US Open Series 2013.

Η Σλόαν Στίφενς, Νο2 του ταμπλό και δεύτερη καλύτερη Αμερικανίδα στην κατάταξη, μετά τη Σερίνα Γουίλιαμς, δεν μπόρεσε επιβεβαιώσει τα προγνωστικά απέναντι στην Όλγκα Πούτσκοβα από την οποία ηττήθηκε με 7-5, 6-3.

Η 20χρονη Αμερικανίδα, Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης (career high), δεν είχε σε καθόλου καλή ημέρα το σερβίς της όπου είχε μόλις 45% ευστοχία στο 1ο και 4 double faults με αποτέλεσμα να δεχθεί 6 breaks και η ήττα να έρθει μετά από 1 ώρα και 29 λεπτά αγώνα.

Την τύχη της Στίφενς ακολούθησαν και οι συμπατριώτισσές της, Κριστίνα ΜακΧέιλ, Τζέσικα Πέγκουλα και Μπεατρίς Κάπρα που γνώρισαν την ήττα στην πρεμιέρα.

Αντίθετα, η Μέλανι Ουντάν έπαιξε πολύ καλό τενις και με 7-5, 6-3 επί της Αναστάσια Ροντιόνοβα, προκρίθηκε στις "16" του θεσμού, εκεί όπου θα συναντήσει τη νικήτρια της αναμέτρησης 1-Κέρμπερ με Φαλκόνι.

Τέλος, η Αντρέα Πέτκοβιτς κέρδισε με 6-2, 7-5 την νεαρή Αμερικανίδα, Τζέσικα Πέγκουλα και συνέχισε την προσπάθεια επανόδου στις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης, βρισκόμενη στο Νο64 της WTA (πρώην top10).

Δευτέρα 29/07: 1ος γύρος Citi Open

Oudin (U.S.) beat Rodionova (Australia) 7-5 6-3
Puchkova (Russia) beat 2-Stephens (U.S.) 7-5 6-3
Petkovic (Germany) beat Pegula (U.S.) 6-2 7-5
Cepelova (Slovakia) beat Bertens (Netherlands) 6-4 0-6 6-3
Ormaechea (Argentina) beat Capra (U.S.) 6-1 6-1
7-Rybarikova (Slovakia) beat Mchale (U.S.) 2-6 6-4 6-2

Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου