Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

«Ηγγικεν» η ώρα – Σήμερα η εκλογή νέου Προέδρου του ΔΗΚΟ – Άνοιξαν οι κάλπες – VIDEO

- Άρχισε η ψηφοφορία στη Λευκωσία για τις εκλογές στο ΔΗΚΟ
- Εκτός απροόπτου το βράδυ το αποτέλεσμα
- Δικαίωμα ψήφου έχουν 38.605 μέλη
- Συνεχής ροή και ενημέρωση


Λευκωσία:

10.16:
Ν.Παπαδόπουλος: Ψηφίζουμε για την προοπτική, την αξιοπρέπεια και το μέλλον του ΔΗΚΟ



Σήμερα ψηφίζουμε για την προοπτική, την αξιοπρέπεια και το μέλλον του Δημοκρατικού Κόμματος, δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο εκλογικό κέντρο που λειτουργεί στο ξενοδοχείο Χίλτον Παρκ, στη Λευκωσία.

«Θέλω για ακόμα μια φορά να καλέσω όλους τους συναγωνιστές και όλες τις συναγωνίστριες να έρθουν να ψηφίσουν» είπε, προσθέτοντας ότι «η μαζική προσέλευσή μας θα πετύχει την πολυπόθητη ενότητα μεταξύ ηγεσίας και βάσης».
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των ΔΗΚΟϊκών».

«Είμαι βέβαιος και σίγουρος ότι η επόμενη μέρα θα βρει το Δημοκρατικό Κόμμα ενωμένο, δυνατό, διεκδικητικό και έτοιμο να πρωταγωνιστήσει ξανά», κατέληξε.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος προσήλθε στο εκλογικό κέντρο του Χίλτον Παρκ γύρω στις 9.50, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γιώτα Παπαδοπούλου και τα παιδιά τους.

Λίγα λεπτά αργότερα ψήφισε και η Φωτεινή Παπαδοπούλου.

09.45:
Με καθυστέρηση 20 λεπτών ξεκίνησε στο εκλογικό κέντρο του Χίλτον Παρκ στη Λευκωσία η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του ΔΗΚΟ.

Αρκετά μέλη του ΔΗΚΟ είχαν μαζευτεί πριν από τις 9.00, περιμένοντας να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Σε λίγο αναμένεται να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο βουλευτής του ΔΗΚΟ και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος.

Πάφος:

09.10: Ομαλά ξεκίνησε στις 9:00 το πρωί η εκλογική διαδικασία στην αίθουσα δεξιώσεων «Μόντε Λίζα» στην Πάφο, για την ανάδειξη Προέδρου του Δημοκρατικού κόμματος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής και μέλος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για τις εκλογές Αντώνη Αντωνίου.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Μάριος Καρογιάν επισκέφτηκε το πρωί το εκλογικό κέντρο στην Πάφο, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από φίλους και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του που του ευχήθηκαν «καλή επιτυχία», χωρίς ωστόσο να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση.

Το εκλογικό κέντρο στην Πάφο αναμένεται να επισκεφτεί στις 11:30 και ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος βουλευτής του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΔΗΚΟ θα συμμετέχουν τα μέλη της Επαρχιακής Οργάνωσης του ΔΗΚΟ Πάφου και οι πρόσφυγες μέλη του κόμματος που διαμένουν στην Επαρχία της Πάφου.

Στην εκλογική διαδικασία στην Επαρχία Πάφου δικαίωμα ψήφου έχουν 6.395 μέλη, εκ των οποίων τα 2.259 έχουν εγγραφεί ως νέα μέλη στην Πάφο, το 2013.

Ο κ. Αντωνίου επανέλαβε πως για να ψηφίσει κάποιος θα πρέπει να έχει απαραίτητα την ταυτότητα του ή το εκλογικό βιβλιάριο ή δίπλωμα οδήγησης.

Πρόσθεσε επίσης, πως η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος επαναλαμβάνεται κάθε τέσσερα χρόνια.

Ερωτηθείς για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν μετά την εκλογή του νέου προέδρου του ΔΗΚΟ, ο κ. Αντωνίου είπε «την 1η του Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί η 1η φάση της παγκύπριας εκλογικής συνέλευσης για την εκλογή μόνο του προέδρου του κόμματος, και κατά τη δεύτερη φάση, το αργότερο εντός τριών μηνών, θα ακολουθήσει η διαδικασία της εκλογής των υπόλοιπων κεντρικών αξιωματούχων και των επαρχιακών επιτροπών, σύμφωνα και με την απόφαση της κεντρικής επιτροπής του ΔΗΚΟ».

Η εφορευτική επιτροπή, κατέληξε ο κ. Αντωνίου, εργάζεται σκληρά για την ομαλή εφαρμογή των σχετικών καταστατικών προνοιών ώστε να διασφαλιστεί η αδιάβλητη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Για την ιστορία πρώτος πρόεδρος και ιδρυτής του Δημοκρατικού Κόμματος ήταν ο Σπύρος Κυπριανού, τον οποίον διαδέχθηκε ο Τάσος Παπαδόπουλος. Μετά την εκλογή του Τάσου Παπαδόπουλου στο αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθήκοντα προέδρου ασκούσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νίκος Κλεάνθους μέχρι τη λήξη της θητείας του και ακολούθησε ο νυν πρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν.



Νωρίτερα:

Αντίστροφα μετράει το ΔΗΚΟ για την ανάδειξη του Προέδρου που θα ηγηθεί του κόμματος για την επόμενη κρίσιμη τετραετία. Τα επιτελεία Νικόλα Παδόπουλου και Μάριου Καρογιάν έκανα ότι μπορούσαν προκειμένου να συσπειρωθεί το κόμμα, ενώ χθες απηύθυναν τα τελευταία μηνύματα τους στον κόσμο του ΔΗΚΟ, πριν αυτός προσέλθει στις κάλπες.

«Ελάτε να ψηφίσετε. Με τη μαζική συμμετοχή μας, καθιστούμε το κόμμα μας ισχυρό, διεκδικητικό και έτοιμο να πρωταγωνιστήσει ξανά, πετυχαίνουμε την πολυπόθητη και αναγκαία ενότητα ανάμεσα στην ηγεσία και τη βάση και αποφασίζουμε καθοριστικά για το μέλλον του Δημοκρατικού Κόμματος», δήλωσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Αύριο, όλοι μαζί υπερασπιζόμαστε την ιστορία, τους αγώνες και την προσφορά του ΔΗ.ΚΟ. Διαφυλάσσουμε τις ιστορικές αρχές και πολιτικο-ιδεολογικές καταβολές του. Τον κεντρώο χαρακτήρα του και όσα η μεσαία τάξη του πληθυσμού και οι μη προνομιούχοι έχουν επενδύσει στην ύπαρξη και τους αγώνες της μεγάλης παράταξης του Κέντρου. Αύριο, όλοι μαζί επιλέγουμε πορεία ευθύνης», τονίζει εξάλλου το επιτελείο του Μάριου Καρογιάν.

Και οι δύο υποψήφιοι υποσχέθηκαν τη Δευτέρα μία νέα σελίδα για το Δημοκρατικό Κόμμα, ενωμένο και έτοιμο να πρωταγωνιστήσει δημιουργικά και αποτελεσματικά στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας. «Οι χιλιάδες μέλη και οι χιλιάδες ψηφοφόροι του κόμματός μας, για ένα πράγμα πρέπει να είναι απολύτως σίγουροι: Η επόμενη μέρα του Δημοκρατικού Κόμματος θα είναι πολύ καλύτερη. Καλή δύναμη και καλή ψήφο σε όλες και όλους» δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Αύριο θωρακίζουμε το ΔΗ.ΚΟ.Ενδυναμώνουμε το Κέντρο. Ανοίγουμε το δρόμο για ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Όλοι μαζί λοιπόν δίνουμε αύριο το παρόν στη μάχη για μία καλύτερη, ελπιδοφόρα και ασφαλή επόμενη μέρα», το μήνυμα από πλευράς Μάριου Καρογιάν.
Όλα έτοιμα για τη μάχη της κάλπης

Το πρωί του Σαββάτου σε ειδική συνεδρία ενώπιον των εκπροσώπων των υποψηφίων, σφραγίστηκαν τα ψηφοδέλτια, τα οποία θα παρουσιαστούν σήμερα το πρωί μαζί με τους εκλογικούς καταλόγους για ν' αρχίσει η εκλογική διαδικασία.

Οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν θα είναι πανομοιότυπες με τις πολιτειακές εκλογές. Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί και οι δικαιούχοι ψηφοφόροι, που αριθμούν τις 38 χιλιάδες, θα δικαιούνται να ψηφίσουν μέχρι και τις 6 το απόγευμα.

Λειτουργούν πέντε εκλογικά κέντρα, ένα σε κάθε πόλη. Στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία, στην αίθουσα Millennium στη Λεμεσό, στην αίθουσα «Αστέρια» στην Αραδίππου για την Λάρνακα, στην αίθουσα «ΜΟΝΤΕ ΛΙΖΑ» στην Πάφο και στο Ξενοδοχείο «Αινείας» στην Αγία Νάπα για την Αγία Νάπα και την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.
Δικαίωμα ψήφου έχουν 38.605 μέλη, εκ των οποίων 14.030 στη Λευκωσία, 9.702 στη Λεμεσό, 6.395 στην Πάφο, 4.746 στη Λάρνακα, 3.594 στην ελεύθερη Αμμόχωστο, και 139 στο εξωτερικό.

Κάθε μέλος του κόμματος που έχει δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία ασκεί αυτοπροσώπως το δικαίωμα του εκλέγειν και ψηφίζει με βάση τους κανονισμούς που αναγράφονται στο ψηφοδέλτιο. Κάθε μέλος, κατά την προσέλευσή του στο Επαρχιακό Εκλογικό Κέντρο πρέπει απαραίτητα να φέρει μαζί του το Δελτίο Πολιτικής Ταυτότητας, ή το Διαβατήριο ή το Εκλογικό Βιβλιάριο ή την Άδεια Οδήγησης για να διαπιστώνεται η ταυτοπροσωπία.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη που έχουν τακτοποιημένες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, η οποία μπορεί να γίνει και στους χώρους των Επαρχιακών Εκλογικών Κέντρων την 1η Δεκεμβρίου.
Η συνδρομή που οφείλουν τα παλαιά μέλη είναι 15 ευρώ, δηλαδή 10 ευρώ για τη συνδρομή του 2013 και 5 ευρώ για τα προηγούμενα χρόνια.

Το βράδυ τα αποτελέσματα

Εκτός ανατροπής και συγκλονιστικού απροόπτου, γύρω στις εννέα το βράδυ θα γνωστοποιηθεί το όνομα, εκείνου που θα ηγηθεί του ΔΗΚΟ, στην επόμενη θητεία
Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου