Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Μητσόπουλος με Έλληνες πλοιοκτήτες του Λονδίνου

Περιεκτική παρουσίαση των πλεονεκτημάτων της κυπριακής Εμπορικής Ναυτιλίας έγινε κατά τη διάρκεια γεύματος μεταξύ Ελλήνων πλοιοκτητών, που έχουν την έδρα τους στο Λονδίνο και του Κύπριου Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων Τάσου Μητσόπουλου.

Το γεύμα εργασίας οργάνωσε και παρέθεσε την Τρίτη η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών σε συνεργασία με την Ελληνική Ναυτιλιακή Επιτροπή του Λονδίνου, με την ευκαιρία της παρουσίας του κ. Μητσόπουλου στο Λονδίνο για τη Συνέλευση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.


Τον Υπουργό και τους Έλληνες πλοιοκτήτες καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Μούσκας και ο Αντιπρόεδρος Πόλυς Β. Χατζηιωάννου.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκε σημαντικός αριθμός πλοιοκτητών, τονίστηκε η εξέχουσα θέση που κατέχει η εμπορική ναυτιλία στην κυπριακή οικονομία.


Ο Υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει πολλά στην ανάπτυξη της κυπριακής ναυτιλίας και ζήτησε τη στήριξη των Ελλήνων πλοιοκτητών του Λονδίνου. Τονίστηκε βέβαια ότι το κυπριακό νηολόγιο ζητά από του Έλληνες πλοιοκτήτες να εγγράψουν πλοία κάτω από την κυπριακή σημαία μόνο αν σκοπεύουν τα πλοία αυτά να τα εγγράψουν σε οποιοδήποτε τρίτο νηολόγιο και όχι στο ελληνικό.


Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλίας, Χάρης Φαφαλιός διαβεβαίωσε ότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες που εδρεύουν στο Λονδίνο θα στηρίξουν το κυπριακό νηολόγιο και ότι βλέπουν την Κύπρο σαν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού.

Source : www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου