Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Φωταγωγημένα και μουσικά τα Χριστούγεννα στη Λάρνακα

Με το σύνθημα «Χριστούγεννα ελπίδας στη Λάρνακα... όλη η πόλη μια οικογένεια» αρχίζουν φέτος οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Λάρνακας που, με γνώμονα την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό, και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, μουσικά σχήματα και σύνολα της πόλης διοργανώνει πλούσιο πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Το έναυσμα των εκδηλώσεων θα δώσει η τελετή φωταγώγησης της πόλης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου στις 5.30 το απόγευμα στην Πλατεία Ερμού, από τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο κ. Λουρουτζιάτης ανέφερε πως «όταν υπάρχει θέληση, ελπίδα και αισιοδοξία μπορούμε να επιτύχουμε πολλά πράγματα έστω και αν δεν υπάρχει η οικονομική άνεση. Αυτό που επιδιώκουμε σήμερα είναι να γίνει η πόλη μας μια μεγάλη οικογένεια, μια τεράστια αγκαλιά, γεμάτη θαλπωρή και οικογενειακή ζεστασιά».

Πρόσθεσε ότι «κεντρικός πυρήνας αυτής της προσπάθειας είναι η αγάπη, η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός και ο αλτρουισμός, αφού έξι περίπου χιλιάδες άτομα θα συμμετάσχουν σε διάφορες χορωδίες και σχήματα. Η Λάρνακα αγκαλιάζει όλους τους συνανθρώπους μας αυτές τις μέρες του σκεπτικισμού και της περισυλλογής, χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις», είπε και σημείωσε ότι τα Χριστούγεννα στη Λάρνακα θα χαρίσουν στον κόσμο στιγμές ξεγνοιασιάς, ψυχικής ανάτασης και θαλπωρής.

Είπε ότι φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι ζωντανά και καλλιτεχνικά με έμφαση στον πολιτισμό, λουσμένα στο φως και τη μουσική. Ο Δήμος Λάρνακας πραγματοποιεί μια ολοκληρωμένη σειρά εκδηλώσεων, που απλώνονται σε πολλά σημεία της πόλης, όλοι οι πολίτες και ιδιαίτερα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να νιώσουν τη γιορτινή αυτή ατμόσφαιρα αφού η πόλη μας στολίζεται, μεταμορφώνεται και περιμένει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της σε μια μοναδική γιορτή».

Ακόμα «το τρενάκι Larnaka Express Τράπεζα Πειραιώς θα δώσει και φέτος δυναμικά το "παρών" του δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία, αφού θα μεταφέρει δωρεάν τους πολίτες στις Οδούς Ερμού και Ζήνωνος. Καθ' όλη τη διάρκεια της πεζοδρόμησης του εμπορικού κέντρου, οι πλατείες θα φιλοξενούν διάφορα σχήματα χορού και μουσικής, θεάτρου και παιδικές χριστουγεννιάτικες γωνιές».

Σκοπός της ενέργειας αυτής, σημείωσε ο Δήμαρχος Λάρνακας «είναι να μπορέσει το κοινό να κάνει τις αγορές του αλλά και να περπατήσει σε ολόκληρο το κέντρο της πόλης ανέμελα και ασφαλώς να απολαύσει τις αμέτρητες χριστουγεννιάτικες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται στις πλατείες του κέντρου. Στις 15 Δεκεμβρίου 2013 ο αγαπημένος Αγιος των μικρών, ο Αγιος Βασίλης, θα κάνει μια εντυπωσιακή είσοδο με το τρενάκι Larnaka Express Τράπεζα Πειραιώς συνοδευόμενος από μαζορέτες, ξωτικά και μικρούς μάγειρες».

Ο Ανδρέας Λουρουτζιάτης ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν και εργάζονται για να μεταφερθεί το εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων σε κάθε γωνιά της Λάρνακας και πρόσθεσε πως «σε μία περίοδο αβεβαιότητας και πολυεπίπεδων προβλημάτων, έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ άλλοτε, να έρθουμε πιο κοντά, να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες και τις προτεραιότητες στη ζωή μας», κατέληξε.

- Source : http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου