Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΟΡΘΩΣΗ - Κι'όμως εφτιαξε η άμυνα και χάλασε η επίθεση!

Όποιος πει στην Ανόρθωση ότι είναι ευχαριστημένος από τον βαθμό που πήρε από την Ερμή η ''Κυρία'' τότε θα λέει ψέματα. Η ομάδα της Αμμοχώστου ήθελε πάρα πολύ τους τρεις βαθμούς για να αρχίσει θετικά το σερί με τα ντέρμπι αλλά και για να μείνει όσο πιο κοντά γίνεται στην κορυφή. Το παιχνίδι τελικά κόλλησε στο μηδέν αφού η ομάδα του Ζόρζε Κόσταήθελε το κάτι παραπάνω για να καταφέρει να λυγίσει την αντίσταση τουΕρμή που συνεχίζει να χτίζει το αήττητο του σερί και να φιγουράρει περήφανα στα πολύ ψηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι η Ανόρθωση δεν έχει δεχτεί τέρμα εδώ και τρία παιχνίδια. Κι' όμως το συγκεκριμένο στοιχείο μοιάζει απίστευτο αν αναλογιστεί κανείς την εικόνα που παρουσίαζε η άμυνα της ''Κυρίας'' πριν κανένα δίμηνο. Η παιδική χαρά φαίνεται να ανήκει στο παρελθόν και σίγουρα αυτό είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς στις προπονήσεις και περισσότερης συγκέντρωσης στους αγώνες. Όπως ρίχναμε τις ευθύνες στονΖόρζε Κόστα για τα τότε χάλια δικαιούται τώρα τα εύσημα. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει ότι η ανασταλτική λειτουργία της Ανόρθωσης περιόρισε πάρα πολύ τους μεσοεπιθετικούς του Ερμή οι οποίοι δεν μπόρεσαν να κάνουν το παιχνίδι φωτιά που είδαμε σε άλλα ματς. Θυμίζω το πρώτο 60λεπτο στο παιχνίδι με την Ομόνοια που έχασαν 3-4 φοβερές ευκαιρίες.

Και εκεί λοιπόν που έφτιαξε η άμυνα ήρθε να τα χαλάσει η επίθεση. Ένα γκολ σε δύο αγώνες όμως είναι πολύ λίγο... Αν η μεσοεπιθετική γραμμή των κυανολεύκων ήταν στην καλή της φάση τότε οι πιθανότητες να έφευγε η ομάδα με το διπλό σαφώς θα ήταν περισσότερες. Η μισή απουσία του Κολαούτι και ο τραυματισμός του Κάλβο σίγουρα έχουν το μερίδιο ευθύνης τους. Όπως και ο Κόστα έχει τα δικά του λάθη αφού δεν γίνεται αυτός ο Γκαρσία να βγάλει 90λεπτο και να φύγουν νωρίς από το γήπεδο οι Φοφανά και Γκριγκαλασβίλι. Επιπλέον αν έριχνε τον Μακρή πιο νωρίς στο γήπεδο ίσως να μιλούσαμε για διαφορετικά δεδομένα... Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το καλύτερο πεντάλεπτο της Ανόρθωσης ήταν το τελευταίο με τον Μακρή στο γήπεδο. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι ο μικρός έδειξε ακόμα μια φορά ότι δικαιούται περισσότερο χρόνο... Με λίγη περισσότερη προσοχή στις τρεις τελευταίες πολύ καλές φάσεις η ''Κυρία'' πάντως θα δραπέτευε με το διπλό.

Μ' αυτά και μ' αυτά η Ανόρθωση αφήνει πίσω τον Ερμή και πορεύεται πλέον προς το μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου με την Ομόνοια στο ΓΣΠ. Ο Άντιτς θα είναι εκτός σίγουρα ενώ όλοι εύχονται ότι ο Κολαούτι θα είναι απόλυτα καλά και ο Κάλβο σε θέση να καλύψει το δεξί φτερό αφού ίσως μπορέσει να δώσει περισσότερες λύσεις μεσοεπιθετικά.

Source : www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου