Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Στην ανάγκη αναβάθμισης της ΤΑ συμφωνούν ΥΠΕΣ και ΓΓ ΑΚΕΛ

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού συμφώνησαν ότι ο στόχος της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης(ΤΑ) θα πρέπει να είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν σήμερα στους πολίτες οι Δήμοι και οι Κοινότητες και η μείωση του κόστους λειτουργίας τους.

Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, με επικεφαλής τον κ. Κυπριανού, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «συμφωνούμε στα θέματα αρχής. Συμφωνούμε δηλαδή», όπως εξήγησε, « ότι θα πρέπει να βρούμε τρόπους να υπάρξουν συνέργειες μεταξύ των Δήμων αλλά και των Κοινοτήτων έτσι ώστε να πετύχουμε εξοικονομήσεις για να μπορούμε να προσφέρουμε κατ' επέκταση, με χαμηλότερο κόστος, καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες».

«Έχουμε μπροστά μας κάποια χρονοδιαγράμματα μέσα στα οποία θα πρέπει να δουλέψουμε, να συνεργαστούμε και όχι μόνο με το ΑΚΕΛ, αλλά και με τα υπόλοιπα κόμματα», είπε και πρόσθεσε ότι «μέχρι τον Ιούνιο του 2014 πρέπει να έχουμε τελεσίδικα καταλήξει για το καλό των δημοτών μας, για το καλό των Δήμων και των Κοινοτήτων, για το καλό του τόπου».Από την πλευρά του, Ο ΓΓ ΑΚΕΛ είπε ότι «είχαμε μια πάρα πολύ εποικοδομητική συζήτηση και διαφαίνεται ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να υπάρξει κατάληξη σε ζητήματα αρχών μεταξύ του ΑΚΕΛ και της Κυβέρνησης, να υπάρξει συμφωνία για το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να κινηθούμε».

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι ο κοινός στόχος είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους κατοίκους των Δήμων και των Κοινοτήτων, μειώνοντας ταυτόχρονα και τα κόστη λειτουργίας τους, λαμβανομένων υπόψη των σημερινών οικονομικών δεδομένων του τόπου αλλά και την ανάγκη όπως υπάρξει ένα νοικοκύρεμα στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.«Έχουμε συζητήσει και για άλλα ζητήματα που έχουν να κάμουν με τον εσωτερικό έλεγχο, την ανάγκη μεταφοράς εξουσιών και αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά ταυτόχρονα και τη μεταφορά των απαραιτήτων πόρων και θεωρώ ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε μια συνεννόηση», είπε ο κ. Κυπριανού.

Είπε, επίσης, ότι «έχουμε συμφωνήσει με τον Υπουργό ότι μόλις είναι έτοιμη η μελέτη των εμπειρογνωμόνων να δοθεί σε όλα τα πολιτικά κόμματα για να τη μελετήσουμε και να συμβάλουμε με τις δικές μας προτάσεις στη διαμόρφωση των προτάσεων που θα υποβληθούν προς τους εμπειρογνώμονες».«Είμαστε έτοιμοι – και χαίρομαι γιατί και ο Υπουργός το ζητά – να συνεργαστούμε για να συμβάλουμε προς την κατεύθυνση του να τεθούν τα πράγματα πάνω στη σωστή βάση», κατέληξε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

- Source : http://www.tothemaonline.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου